13 години НС „Защита“! Избрана

Уважаеми колеги,

Дами и господа,

На 16.02.2005г. Софийски Градски съд вписа в правния мир НС „Защита“.

За някои, които вярват в ретроградния Меркурий, 13 е фатално число, а за тези, които не вярваме в суеверия, това е поредната година от чакащите ни поне още 130 години.

Преди 13 години учредихме синдикат на свободни, смели, независими и демократично мислещи хора.

Не сме създавани и не зависим от държавна сигурност, партийни централи, олигарси.

Нашата независимост, е едно от малкото, но съществени неща, което ни отличава от казионните синдикати.

Зависими сме единствено и само от основните си цели – защита на правата и интересите на наемния труд, достойно заплащане, по-добри условия на труд!

През тези 13 години бяхме недолюбвани от управляващи, партии, работодатели и казионни синдикати, именно заради независимостта си, заради постоянството си в търсене и изричане на истината, заради непоколебимостта си в отстояването на правата и интересите на работещите!

Въпреки всевъзможни опити за репресии, да бъдем унищожени и заличени, не само че просъществувахме, но и се разрастнахме – ставаме все повече и все по-сплотени!

И, дори, тази 13-та година може да бъде определена като най-успешната до сега, което ни амбицира да си поставим още по-високи цели и да посрещнем 14 годишнината с многократно повече успехи и поне два пъти повече нови членове и симпатизанти!

Вярваме, че всички заедно трябва да продължим в този труден път на отстояване и защита на изконните си права и интереси, както и на интересите на нацията и държавата, защото Държавата сме ние!

Както се казва в една мъдра поговорка - "Ако искаш да вървиш бързо - върви сам, ако искаш да стигнеш далеч - върви заедно с другите."

            Честит Рожден Ден!

 

            Красимир Митов,

            Председател на НС „Защита“