Ръководството на „Български пощи“ ЕАД са си „купили“ изтривалки за 60 000лв?! Избрана

С благодарствено писмо с вх.№ 61-00-25/22.02.2018г. до Министъра на информационните технологии и съобщенията „субсидираните“ синдикати в „Български пощи“ ЕАД яростно защитават ръководството на дружеството, с което водели прекрасен социален диалог, и видите ли била подобрена мотивацията и удовлетвореността на служителите, но очевидно забравяйки за интересите на обикновените пощенски служители, за онези 2/3 от заетите в дружеството, които са с минимални заплати.

Тези синдикални лидери може би пазят личните си интереси, защото освен, че работодателя субсидира синдикатите им с 60 000лв, не е тайна, че голяма част от тях са на ръководни длъжности в дружеството, със значително по-високи заплати от обикновените пощенски служители, а някои от тях са и с по два договора /две заплати/…

Както се казва „Сит на гладен не вярва!“

Тези псевдо синдикални лидери, които се прекланят пред работодателя и с хвалебствията си за него пред Министър-председател и Министър, вторачили се преди всичко в личните си изгоди, не се усещат, че вече се превръщат в „изтривалки“ на работодателя.

Явно, ръководството на държавното дружество има нужда от „изтривалки“, но пък да си купиш нискокачествени изтривалки за 60 000лв., за сметка на работещи и на данъкоплатци, си граничи с безстопанственост.

Въпросът е кога и кой ще им потърси отговорност на всички тях за безумното разпиляване на финансов ресурс на чужд гръб.

Рано или късно и това ще се случи.

Часът на разплата може да се позабави, но възмездие ще има!

И то ще дойде от работещите, които е крайно време да разберат в какви продажни синдикати членуват и как защитават техните интереси.