Сестринския съюз изпусна парата, Бойко се гаври със сестрите Избрана

На 12.05.2018г. се проведе протест на казионната сестринска организация.

Хиляди професионалисти по здравни грижи от цялта страна повярваха на лъже-съюза и пристигнаха с автобуси в София да отстояват правата си и поставиха исканията си, които трябва да се изпълнят незабавно, защото в противен случай българското здравеопазване загива.

Освен, че младите кадри бягат в чужбина, тези, които останаха тук с българското население са подложени на геноцид от българските управляващи. Загиват бавно, но славно болница след болница.

Медицинските специалисти от различни региони, които се изказаха от трибуната, споделиха проблемите, пред които са изправени и заявиха че нямат претенции към директорите на болниците.

Но никой от трибуната не заяви срещу кого е протеста и от къде идват проблемите.

Същевременно, на партийно мероприятие в Стара Загора, министър-председателя се изгаври, че видите ли той е отпуснал парите и те са при директорите, но те не ги разпределят справедливо.

Излиза, че никой не знае как се разпределят милиарди лева в здравеопазването ни – премиера казва, че са при директорите на болниците, директорите – че няма пари?!

Това е поредното правителство „Борисов“, което е абсолютно неадекватно в сектор здравеопазване.

Като капак, заместник министъра на здравеопазването изплака по една от медиите, че видите ли проблемите в здравеопазването били от 10 години, а пък те с министър Ананиев били едва от няколко месеца?!

Ужас! Ужас и безумие!

Че не управляваше ли в тези 10 години именно техния Вожд и Учител?!

През тези години се смениха много министри на здравеопазването, в т.ч. и тежката артилерия на ГЕРБ – Десислава Атанасова, великия реформатор Москов, а горката Начева едва сега разбира, че има проблеми в сектора?!

Още повече, че във всеки борд на болниците управляващите си изпращат за членове партийни секретари, които би трябвало да знаят какво се случва и няма как да изтекат някъде стотици милиони без те да разберат, или просто се правят на луди?!

Че този протест бе просто за изпускане на парата, свидетелства и присъствсието на лидери на КНСБ и „Подкрепа“ на трибуната.

Тези, уж синдикалисти, които през последните 27 години, не направиха нищо за съсловието.

Защото, ако бяха на място и ако си бяха вършили синдикалната работа, нямаше да има затворени над 30 болници и ще толкова подготвени пред фалит, нямаше да остават огромни региони и стотици хиляди българи бе здравеопазване.

Че тези организации са част от статуквото – няма спор.

Освен, че през всичките тези години те бяха част от управлението и вземането на всякакви решения в сектора и в НЗОК, че са част от статуквото се потвърждава и от факта, че подкрепиха абсурдното решение на НЗОК, което обрича българските граждани да умират, защото не могат да си платят скъпоструващи животоспасяващи медицински изделия!

Подкрепиха ги и пациентски организации, а уж и пациентските организации и синдикатите трябва да защитават интересите на хората, на пациентите?!

Що за идиот трябва да си, за да подкрепиш подобно решение?!

Това бе поредния протест – подигравка с хилядите хора, повярвали, че са дошли не да празнуват, а да изкажат негодуванието си и несъгласието си с управлението и политиките в българското здравеопазване.

Очевидно, не назовавайки истинските виновници, не поставяйки категорично искане за незабавно решаване на проблемите и търсене на отговорност на виновниците, целта на този протест и неговите организатори бе отново хората да бъдат разочаровани, да си кажат „какво като протестираме – нищо няма да се промени“?!

Тук бихме попитали „Къде е опозицията?!“. Защо мълчи?

От цялата история може да се направи един генерален извод.

За да се закриват непрекъснато болници, за да се оставят стотици хиляди българи без здравеопазване, очевидно управляващите не желаят българския народ да го има, да съществува. Какво толкова им е направил българския народ, че да обричат нацията на унищожение – можем само да гадаем.

Ако продължава доверяването на казионни организации /дали синдикални, дали пациентски, дали съсловни/ които безспорно са част от статуквото, ако българският народ не се вземе в ръце и не излезе на улицата и не остане там до окончателното решаване на проблемите, бавно, но славно, също като методично затваряните болници, въпреки, че министър-председателя ни убеждава как се развиваме и процъфтяваме /но това явно го вижда само той през розовите си очила/, както си отива българското здравеопазване, така и загива българската държава, изчезва българската нация.

Както би казал Жорж Ганчев, докога ще търпиш българино и ще гледаш умно?!

Докога?!