27.10.2018г., 11,30ч – Протест под надслов „Да спасим България!“ Избрана

НС „Защита“ започва битка за социална справедливост!

Ужас! Вдигат цени, защото правителството непрекъснато повдига жизнения стандарт на народа!

От началото на седмицата министри от кабинета „Борисов 3“, бродят из медиите, и с думите си потвърждават написаното от нас преди седмица, че сякаш Тодор Живков е възкръснал, комунизма броди из България и се е вселил в ГЕРБ и в кабинета „Борисов 3“!

Като капак на всичко, за да стигнем до това заключение, бе изказването на Теменужка в сутрешния блок при Антон Хекимян, че цените растат, но правителството непрекъснато повдига жизнения стандарт на народа! Ето, ще вдига минималната заплата с 10 %, пенсиите с 5% и прочее простотии.

По-младите няма как да знаят, но по-възрастните, които имат спомени от ерата на комунизма и другаря Тодор Живков, сигурно си спомнят как в 20,00ч. в емисията „По света и у нас“ водещата Анахид Тачева започваше: “ Другарки и другари, поради нарасналия жизнен стандарт на населението ЦК на БКП и правителството реши да вдигне цените с 15%“. И така няколко пъти! До фалита на държавата през 1989г.

Горе-долу същото ни поднесе неадекватно и Теменужка!

И не само тя.

И министър Порожанов с комунистически методи ще задържа цената на хляба!

Той пък ще помоли търговските вериги да работят на загуба, за да не може да се отрази на населението скока на цената на хляба. Т.е., някой друг да плати цената за бездействието на цялото правителство!

Само преди седмица, друг един министър, пишейки финансова конституция в здравеопазването (където са се оплескали съвсем!) си пожела „цената“ да я платят застрахователни дружества, и отново българския народ да се включи с по 12лв.

Какви ли не още глупости няма да чеум от това управление!

Но никой от тях не говори, камо ли да действа, че трябва да се подгонят монополистите и спекулантите!

Като имаме предвид, че Европа се споразумя с „Газпром“, а единствено България още не е и започнала да предоговаря цената на газа, че преди време работодатели й искаха оставката, цирковете покрай ЧЕЗ, смятаме, че Теменужка вече е наистина достойна да си ходи!

Никой от правителството не се наема да озапти и Лукойл, които си играят с цените както си намерят за добре, с бзпочвените оправдания за високия курс на долара.

Но, явно, обслужвайки нечии други интереси, но не и интересите на българския народ, управляващите няма как да тръгнат срещу монопола и спекулата.

Бързото бягане от отговорност на Борисов, как ще вдигне заплатите с 10 % от началото на 2019г., не е никаква новина, защото е свързано с вдигане на минималната работна заплата за страната и е оповестено още преди две години.

За пореден път повтаряме, че спекулативното увеличение на цените е вредно, както за населението, така и за бизнеса. И ще доведе по пълен хаос в държавата!

Както и при бай Тошо, работодателите не смеят да се обадят. Същото правят и казионните синдикати.

Затова, за пореден път казваме, че всичко е в ръцете на народа!

След като сме реагирали против спекулата и ниските доходи и няма никаква чуваемост, единственото спасение е улицата! Където категорично да заявим, че времето им изтече!