Поредния развихрил се директор – феодал! Избрана

Чакаме реакцията на институциите!

 

Отдавна алармираме за безобразията в държавния сектор, че е превърнат в стотици феодални владения, и всеки партиен кадър докопал се до сладкия пост, започва да си мисли, че му е бащиния и може да се разполага с държавни средства и с работещите като със свои роби!

Честно казано, вместо да става по-лошо в държавата, положението става безнадеждно!

След като му е подарено по партийна линия място на Директор в ЦСМП – Перник, не се интересува нито от справедливо и достойно заплащане на работещите, нито изплаща възнаграждения за извънреден труд, нито осигурява условия на труд, нито изпълнява задълженията си да осигурява безопасност и опазване на здравето при работа, нито го интересува, че медицински екипи постоянно са заплашени от нападения, а медицинско оборудване от унищожение от наркомани или пияни! Вместо да седне и като мениджър в нормален социален диалог да търси решаване на проблемите, той тръгва, лично и чрез „лични гончета“-негови подчинени, да се саморазправя, заплашва и тормози онези, които му поставят и настояват за решаване на натрупаните с години проблеми!

Самозабравил се в чувството си за безнаказаност, грубо и арогантно погазвайки български закони, без да си дава сметка, че НС „Защита“ не са угодните му КНСБ и Подкрепа, които си е подчинил, другаря Симеонов удари греда!

Търпението и „диалога“ /ако е имало такъв!/ са изчерпани!

Ясно е, че този партиен кадър не е в състояние да управлява ЦСМП – Перник /феодалното си владение/.

За случващото се в Спешния център сме информирали Министър-председателя на Република България, Министество на здравеопазването и ИА „Главна инспекция по труда“.

Очакваме извършването на проверки от компетентните органи, ангажирането на административнонаказателната отговорност на работодателя – ЦСМП – Перник и виновните длъжностни лица.

И заявяваме за пореден път, че сме готови и с всякакви средства ще отстояваме непоколебимо законните си права и интереси, в т.ч. и за отстраняването на подобни самозабравили се директори!

Нека да напомним, че подобен самозабравил се директор в ЦСМП – Видин, заедно с председателя на Подкрепа в Центъра, бяха осъдени за дискриминация от секретаря на НС „Защита“ в спешния център, и станаха за посмешище на цял Видин, осъмвайки със запорирани сметки, за да си платят „гяволията“…

Да не ги последва и другаря Симеонов?! И да стане за смях в цял Перник…писмото тук