Статуквото се произнесе – обречени сме да сме вечно гладни, болни и унизени! Избрана

27.10.2018г., 11,30 часа „Да изметем статуквото!“

 

Да сложим край на „демократичния“ феодализъм!

 

Изпратихме Декларация, както до управляващите, така и до опозицията и всички парламентарно представени политически партии в 44-то Народно събрание, в която изложихме основните проблеми, пред които е изправен българския народ.

Дадохме срок до 26.10.2018г. да бъде проведена среща, на която да изложат своята позиция и да отговорят имат ли въобще готовност и намерение да решават проблемите, които създадоха от началото на 2018г. със своето бездействие? Или отдавна са загърбили проблемите на хората и ги вълнуват само интересите на техните началници – олигархията?

Скъсаха се да се хвалят с икономически растеж, че по доходи сме номер 1 в Европа и още какви ли не лъжи. А, същевремено, за разлика от Европа, само България не си предоговори цената на газа с Газпром, заради което от цяла Европа само в България цената на природния газ скочи за пореден път тази година с 14% от 01 октомври! Не само това! Отсега ни подготвят за ново увеличение от началото на 2019г.! Врапиращото е, че при почти една и съща цена на газа спрямо октомври 2015г. имаме 30 % увеличение на цената на парното!Даже и инфлацията да се вземе предвид, реално цената трябва не да се увеличи, а да падне с 20 %!

Явно, и в този случай се обслужват нечии чужди интереси, не и интересите на българския народ!

Позволиха на алчни търговци – спекуланти да си разиграват коня, както намерят за добре и да увеличат драстично цените на основни стоки и услуги за българското население.

В момента медиите предоставят студията си на разни икономисти, статисти, синдикалисти, които се кланят на един и същи цар, въпреки че създават впечатление, че са различни и са загрижени за това, което се случва в България. Които се опитват да успиват българския народ, че едва ли не този скок на цените е закономерен, че доходите през последните 2-3 години драстично са надскочили цените! Други ни залъгват със социални помощи, включително и опозицията, т.е. работещите да платят два пъти сметката. А, двата синдикални гранда? Единия от страх си е глътнал езика и мълчи. Другия вече предлага на членовете си кремчета, вазелинчета и масажи с 15 % отстъпка в гр.Банкя, която промоция е разлепена в почти всички предприятия, където имат структури.

Интересно защо не се противопоставят на спекулата, която доведе до невиждана през последните години инфлация, и защо не искат драстично увеличение на заплатите?! …Ясно защо! Защото и те са част от статуквото!

Нас пък ни е срам от такива синдикати!!!

Опозицията пък ни предлага енергийни помощи за социално слаби.

Управляващите лъжепатриоти, които щяха да въвеждат ред в ТЕЦ-овете, в електроразпределителните дружества, в Булгаргаз /но, явно само докато се докопат до кокала/, сега ни предлагат кошница с определени продукти като по време на купонната система от Втората световна война. И, понеже другаря Каракачанов ни е заложил, че ни се полагат десет яйца на промоционална цена, питаме 11-то на каква цена ще ни се продава?! И, защо точно 10 яйца, а не например 15?! Или вече отнели човешките ни права и свободата на словото, сега ни и разпореждат какво и по колко да ядем! Е, на това му се казва Демокрация! Грижа за народа отвсякъде!

Може да изброяваме още един куп простотии на българската политическа върхушка, с които ни заливат българските медии, но ще спрем до тук! Въпреки че те няма да спрат! Няма да спрат с гаврата и геноцида над българския народ. Медии и анализатори ни убедиха за два-три дни, че всичко това е неизбежно и спряха да говорят. Или както се казва, в България – всяко чудо за три дни!

Едно е ясно – и управляващи и опозиция /които всъщност са едно – БКП нямат никакво намерение да спрат спекулата и корупцията, нямат намерение да увеличават доходите на българите и да ни направят равноправни европейци!

За каква Европа говорим изобщо?! След като достигнахме развития социализъм и бяхме на крачка от най-висшата форма на управление Комунизъм, същите хора направиха рязък завой към Демокрация, но всъщност се оказа Демократичен феодализъм!

Те превърнаха България и особено държавния сектор в територии разделени на стотици феодални владения, в които деребействат олигарси и знайни и незнайни партийни функционери, които възприемат българския народ като свои роби, обречени да работят до живот за тях без пари. Отнети са всякакви трудови права на обикновения българин, но за сметка на това те трупат милиардипо банкови сметки, яхти, частни самолети, дворци и за разнообразие стават притежатели на някой и друг ТЕЦ. За което пак ние – обикновените българи, трябва да плащаме някакви „студени резерви“, непосилни цени на ток, парно, газ и пр.

Уважаеми дами и господа, няма кой да сложи край на тези безобразия, ако не ние самите!

Затова на 27.10.2018г. от 11,30 часа, Ви призоваваме - всички заедно, всички които искаме по-високи доходи, по-високи пенсии, по-добри условия на труд, по-добро здравеопазване, по-добър и достоен живот, трябва да накараме статуквото или да се съобрази с нашите искания, или …….да го изметем!