Граждани на протест! Поредния гаф в българското здравеопазване! Избрана

Българското здравеопазване убива – не лекува!

Въпреки, че от години наред сигнализираме за съществени проблеми в ЦСМП – Перник и МБАЛ „Рахила Ангелова“ – Перник, лечебните заведения са пред колапс и не функционират както трябва. Както всъщност е в цялата страна.

Въпреки, че непрекъснато ни промиват мозъците какви невероятни реформи се извършват в сферата на здравеопазването, въпреки че председателя на здравната комисия ни убеждава колко достъпно и качествено е здравеопазването, се стига до там, че болница не може да подсигури линейка за транспортиране в друго лечебно заведение на спешно нуждаещ се български гражданин!

Проблемът започва да намира разрешение след намесата на областната синдикална организация на НС „Защита“ в лицето на Красимир Стоянов.

Недопустимо е, че въпреки че виждат български гражданин да умира, че лечението не действа след двуседмичен престой в пернишката болница, че е необходимо и животоспасяващо преместването на болния в друго лечебно заведение в София – никой не предприема адекватни действия, нито дори се уведомяват близки, че пернишката болница не може да осигури адекватно лечение!

Започваме битка за преустановяване на пълната безотговорност и разруха в българското здравеопазване и виновните и отговорните да си понесат последствията!

Това, което започнахме срещу спекулативните цени, ниски допп.ходи и не на последно място достъпно и качествено здравеопазване, не се отказваме.

Защото нищо не се е променило, а става по-лошо!

Почваме битка за живот и съществуване!

Цялото писмо тук