Ужас! Държавата е мъртва! Избрана

Работещи във В и К сектора и здравеопазването от Бургас, Сливен, Хасково, Перник, които преди две седмици обявиха и започнаха гладна стачка против преследване, тормоз, репресии, заплахи за уволнения и незаконни уволнения бяха отново в София.

А, тормоза, преследването и незаконните уволнения спрямо тях са, защото отстояват правата си и протестират. Протестират против ниско и несправедливо заплащане, против лоши условия на труд, против корупция и грабежа в държавни и общински предприятия, против високи цени на ток, горива, данъци, „Гражданска отгтоворност“, неработещи държавни институции и пр.

Информирахме не само управляващи и ресорни министерства, но и опозиция и Омбудсмана на Република България за геноцида, който се упражнява не само спрямо работещи,спрямо целокупния български народ.

Работещите, които започнаха гладната стачка, заедно с техни колеги изразиха и днес протеста си пред Министерство на здравеопазването, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерски съвет, Народно събрание и пред БНТ. Реакция никаква от никъде! Не само това, но и докато работещите протестираха пред Народно събрание, за момент се появиха, но бързо се скриха в колите си избягаха от протестиращи петролния бос Марешки и народния избраник Антон Кутев. Може ли да вярваме и да имаме доверие на такива избраници, които бягат през глава от протестиращия си народ?!

А, уж всички демонстрират голяма загриженост за българския народ, но май излизат при протестиращи, само когато са на организирани от тях протести?!

Мълчанието, нежеланието да се срещнат с протестиращи български работещи е поредното доказателство, че държавата ни е на автопилот! Че министерства и институции са пълни с мъртви души, които българския народ незаслужено изхранва, защото тези мъртви души работят само и единствено за себе си!

Единственото спасение от настоящата пагубна за народа ситуация е провеждане в най-кратки срокове на предсрочни парламентарни избори. Защото тази политическа сган, упражняваща геноцид върху народа си, трябва незабавно да си замине!

Най-малко е неморално и нечовешко да не обърнеш внимание на протестиращи, които вече повече от десет дни гладуват в знак на протест против упражнявания спрямо тях тормоз и преследване на работното място и незаконни уволнения! Това е срам и позор!

За пореден път се убеждаваме, че няма смисъл да обричаш и увреждаш здравето си заради подобни глухи, неми, неработещи управляващи и институции!

Затова, и като имаме предвид предстоящите коледни и новогодишни празници, и особено предвид факта, че единия от гладуващите е вече в болничен отпуск, заради влошено здравословно състояние в резултат на продължителното гладуване, призоваваме всички работещи започнали гладна стачка незабавно да я прекратят!

Приканваме и всички българи, непосредствено след новогодишните празници да се организираме и масово да протестираме в Столицата, докато тази политическа сган не си замине!

Време е вече да изхвърлим боклука!