Правителството срещу народа! Рунд пореден! Избрана

Не е ли време да слагаме жълтите жилетки?!

Вдигане на цени и данъци, корупция, ниски доходи, вдигане на цени и данъци, корупция, ниски доходи и така нещата се повтарят 28 години.

28 години вече ни имат за боксова круша, и който и да дойде на власт, въпреки щедрите обещания в началото, всички започват и работят срещу народа си.

Какви ли не чудеса преживяхме за тези 28 години! ЖанВиденова зима, Костова приватизация, реституция, фалити на банки, монархо-комунизъм…И всичко беше все уж в името на демокрацията.

И последните „чудеса“, случващите се при кабинета „Борисов 3“, ясно показват, че Държавата е избягала от проблемите на хората, че едно и също „чудо“ се повтаря всяка година, и май единствено от време на време се сменят „кръстниците“, раздаващи луксозни апартаменти на уплашени от Пернишкото земетресение министри.

Отива си 2018г., която още в своето начало бе белязана с вдигане на данъци, на осигурителни вноски, увеличение на цени на застраховки, неколкократно увеличение на цената на природния газ, увеличение на цени ток, парно, вода, скок на цени на хранителни продукти, увеличение на цената на горивата и какво ли още не, което изкара народа на масови протести в цялата страна.

За спекулативното увеличение на тези цени алармираме от началото на 2018г. и настоявахме за спешна държавническа намеса, което така и не се случи, което бе и предпоставка да положим началото на организирани от нас протести - първо на 13.10.2018г. в гр.Лясковец против най-високите цени на горивата във Великотърновска област, след това и на 27.10.2018г. в София, с основни искания за спиране на спекулата, рязко увеличение на доходите и минимална работна заплата за страната от 700 лв. от 01.01.2019г.

Случайно или не, след протеста на 27.10.2018г. пламнаха масови протести в цялата страна, които все пак доведоха до намаляване на цените на горивата и се заговори все по-често сред протестиращите за увеличение на доходите.

В този момент, спекулантите, оставяйки цените на горивата, също както в края на миналата година, по същото време, тръгнаха в пъти да увеличават цените на тока за промишлеността, надявайки се, че това е извън полезрението на народа. Да, ама не!

Започвайки преговори за увеличение на основните заплати по предприятия се разбра, че пари за увеличение на заплатите няма, защото работодателите трябва да плащат три пъти по-високи цени за електроенергия! Като прибавим към това и по-високите цени на природния газ, не само, че няма пари за увеличение на доходите, но и още по-лошо – заговори се и реално започнаха да се извършват съкращения на персонал, спиране на социални придобивки, влошаване на условия на труд, спиране на инвестиции в човешки ресурси и дори за спиране на дейността на предприятия! А, някои от тези предприятия са стратегически за българската икономика.

Господин Борисов, нали България беше с най-голяма сигурностза бизнеса, най-ниски данъци, рай за инвеститорите, най-висок икономически растеж, най-голям ръст на доходи?! И, дали си вярвате на това, което непрекъснато говорехте, защото реалността на практика се оказа друга.

Освен този факт, факт е, че тройното повишаване на цените на тока за промишлените предприятия неминуемо ще доведе до поредното драстично повишаване на цените на стоки и услуги за населението; драстично повишаване на цената на тока за битовите потребители и въобще ново обедняване на населението, в много по-големи размери от обедняването през тази година!

Вече е ясно, че от началото на 2019г. ни очаква ново увеличение на цената на водата и отново увеличение на цената на природния газ…Като прибавим увеличенията от тази година се оказва, че вече ще плащаме с 40 % по-висока цена на водата и с 44% по-висока цена на парно!

И никаква държавническа намеса против ширещата се спекула!

Т.е., за да обслужи интересите на приближената си олигархия и на енергийната мафия, безхаберното за народа си българско правителство от месеци остави държавата на автопилот. Държавността е мъртва! Институциите не работят!

Не приемаме вече теориите, обясненията и оправданията с „пазарна икономика“ и „търсене и предлагане“. Показателна в това отношение е Франция! Не вярваме в България „пазарната икономика“ да е по-развита, отколкото тази във Франция, напротив! Но, там след сериозен натиск от народа правителството бе заставено да не допусне увеличаване на цени акцизи и данъци. Бе заставено да бъде увеличена и минималната работна заплата, за каквато непрекъснато ни убеждават, че видите ли в Западна Европа нямало минимална работна заплата за страната! Приеха и освобождаване от данъци на най-ниските пенсии и доходи!

А, тук, експериментите продължават и се нанася поредния тежък нокдаун на българския гражданини на българската икономика. А, правителството крещи: „Българи юнаци, ставаме и продължаваме напред!“

Въпреки че непрекъснато алармираме, българското правителство престъпно нехае и бездейства и е на път да допусне спекулата да срине българската икономика, а народът да бъде доведен до крайна бедност и мизерия!

Та, даже и Домусчиев узря, стигайки до прозрението, че в енергетиката има тежък държавен картел, а Теменужка ни баламосва!

За съжаление, не само Теменужка, цялата управляваща клика наред с опозицията ни баламосва!

Крайно време е да спрем с баламосването!

В противен случай, ще продължи българина да плаща вредните емисии на Марица Изток 2, поради нежеланието да бъде инвестирано и да бъде модернизирана българската енергетика. Ще плащаме масрафите на КНСБ и „Подкрепа“, които съвместно с работодатели, правителство, президент си организират протести в София против реформирането на държавния сектор, който дърпа сериозно България назад в развитието.

Докога лидерите на тези синдикати ще заемат ръководни постове и ще са начело на Бордове на директори?! Какво прави синдикалиста-работодател Йоанис Партениотис във В и К – Бургас?! И защо заради калпавото им управление гражданите на Бургас трябва да плащат най-високата цена на водата?! Докога българският данъкоплатец ще плаща за скъпи джипове и къщи за гости на брега на морето?!

Ако продължаваме да си мълчим и да ги хрантутим няма как да очакваме по-високи доходи и по-висок стандарт на живот.

Ако искаме наистина да спрем апокалипсиса, който ни се очертава през 2019г., крайното обедняване на населението, ниските доходи и непосилното, драстично увеличение на цени на основни хранителни продукти, на стоки за бита, на ток, вода, парно, застраховки, или с една дума – унищожението на държавата, единственото спасение е българският народ да слага „жълтите жилетки“ и да излиза на улиците в цяла България!