Картела правителство и олигархия отново започва да смуче от народа! Избрана

Свидетели сме как в началото на февруари ненаситните за печалби търговци, с мълчаливото съгласие на правителството, без никакво икономическо основание, отново започнаха да вдигат цените на горивата.

След протестите, които започнахме в края на миналата година, първо на 13.10.2018г. в Лясковец, на 27.10.2018г. в София, които се разраснаха в цялата страна, цените на горивата паднаха и се установиха на 1,94лв./л за масовия А 95 и 2,14лв. за литър обикновен дизел. Ако трябва да бъдем точни цената за литър трябваше да бъде 1,54лв. Защото, както и да го смятаме, при спад на цената на барел суров петрол от 85долара за барел на 60 долара е 35%.

И в момента това е реалната цена. Особено като имаме предвид, че в последните три месеца средния курс на долара е 1,71 лв. и цената за барел суров петрол си е 61 долара.

В момента, в който за един ден цената на барел скочи с 1 долар, се появиха измислени експерти, които започнаха да си играят с процентите и да ни убеждават, че цената била скочила с 10 %?! От 61 долара на 62 долара за барел, както и да го смятаме си е 1,5%, но не и 10%! Цената вече си е увеличена с 5% от началото на м.февруари цената скочи от 1,94лв./литър на 2,01 лв./литър. Ами, ако утре цената падне на 59 долара за барел, ще върнат ли цените на горивата надолу?! А да им напомним, че в началото на януари един период от време, през която цената на барел падна до 52 долара, но не свалиха цените.

Извода е, че май народа ще трябва отново да излезе на улицата, защото не само че цената на горивата не трябва да скача, но и трябва да пада още надолу.

Може би мълчанието на правителството е поради това, че са правили бюджета при доста по-висока цена, но не и при 1,60 лв./литър, каквато всъщност е реалната цена?! Защото 35% от 2,35лв. правят 1,60лв. за литър! Но, явно няма по какъв друг начин да натрупат 3 млрд.лв. излишък за края на годината, които да си разпределят на обръчи от фирми?!

Май заблудени от празните приказки на премиер и казионни синдикати за свръх нарастване на доходите на българина, алчните търговци спекуланти решиха да се пробват пак да обират българския народ?!

Но, ако продължават така, народа няма да им прости и съвсем скоро ще започнат поредните блокади навсякъде в страната. На спекулата и лъжата трябва да се сложи край веднъж за винаги!

Защото, ако един месец оставят цените на горивата, започват с вдигане на цените на тока. Като срещнат отпор за цените на тока, започват с газ, вода, парно…Щом им притрябват пари за яхти, самолети, и други глезотии, и особено за избори, започват да грабят от българския народ.

Но есента народа им показа, че може да им приседне – и на правителство, и на олигархия, и на търговци-спекуланти.

Същото може да им се случи и пролетта.

Въпрос на време…

Отново единствено ние ще алармираме премиер, министър на икономиката, Лукойл за вихрещата се спекула с цените на горивата.

И ако не бъдат взети адекватни мерки за преустановяването на спекулативното увеличението на цените, отново ще започнем провеждането на протести в страната.