Печат на тази страница

Чудо! Бойко Борисов вдига рязко доходите! Избрана

Реалност или фалшива новина?!

Дали е първоаприлска шега или някакъв генерален поврат в мисленето на премиера и на управляващите, но вчера по медиите Борисов обяви, че вече нищо друго не го интересува и започва рязко да вдига доходите на българите!

Оставя българите да се радват на построените от него метро и магистрали, и насочва усилия за драстично увеличение на заплатите.

На коя магистрала да се радва българина – не е ясно. Дали на тази от Татово време, където настилката не е подменяна от 50 години?! Или на новата между Чирпан и Стара Загора където, поради „качествено“ изпълнение, коловоза е вече 30см и от една година има ограничение на скоростта от 80км/ч?!

Ако така се вдигат заплатите, както е построен този участък, очевидно нещата ще си останат само първоаприлска шега. Т.е., има вероятност и да „потънат“ с 30 %, ако продължава спекулативното увеличение на цената на горивата.

Чудим се дали е поврат в мисленето, защото до вчера непрекъснато твърдеше че България е № 1 по ръст на доходите в Европа, какъв завиден икономически растеж имаме, как българите масово се завръщат в България! Но сега с учудване разбрал, че доходите са много ниски, поради което българите бягат в чужбина и нашата икономика остава без работници.

Защо до сега не разбираше, когато от години наред му казваме, и сме изпратили десетки писма, че сме с най-ниските доходи в Европа, а неговия финансов министър ни връщаше в отговори само хвалебствия - колко сме добре, че сме най-развитата икономика в Европа, с най-бързо нарастващи доходи?!

Чудно какво им промени мисленето или е само поредната лъжа – както го направиха здравния министър, КНСБ и „Подкрепа“ в края на миналата година, обявявайки че заплатите на лекари и сестри се вдигат с по 250лв. и 200лв., т.е. – заплатите се вдигат само на книга.

Чудно как ще догоним европейците по доходи, когато при нас минималната заплата се вдига само с 50лв., а в Европа с 250 евра?! Означава ли, че от Нова година минималната заплата ще стане 1000лв?! Защото това е нашето искане от една година. Дали пък най-после не е прочел нашите искания?! Или пък, има вероятност, да се е притеснил от протестите?! Кое от двете?!

И много странно, как Премиера ще отиде да вдигне драстично заплатите в частните предприятия, след като работодателските организации са категорично против?!

Въпроси много. Отговорът – очевидна лъжа, която изкара хората на улицата да протестират. Или, както обича да казва г-н Борисов – поредната фалшива новина! Този път от неговата уста!

Всъщност, може да го направи още утре. Стига да поиска. Знаем, че всичко от него зависи! И от 01.04.2019г. да имаме Европейски доходи.

Затова, на 12.04.2019г., 14,30ч. пред Министерски съвет под надслов „Не на лъжата!“ приканваме всички да отидем да си вземем допълнителните споразумения за драстично увеличение на заплатите.

Или, ако отново ни излъжат – протестите продължават до оставка!