Простихме им! А сега накъде?! Избрана

Близо месец замълчахме, за да не „дразним“ политиците, защото каквото и да кажем, каквото и да напишем, всеки го тълкува, че е предизборно.

За кратко време хората се наслушаха на толкова лъжи и празни обещания, че в отвращението си 70% от българите не отидоха да гласуват, което е оглушителен шамар за цялото статукво.

Въпреки че, това не им попречи най-нагло да излизат и да се „хвалят“ с победата!?

Ако бяхме нормална държава тези избори трябваше да бъдат обявени за недействителни, защото да спечелиш избори с едва 10% от имащите право на глас българи и да се хвалиш как народа е гласувал за теб, е най-малкото несериозно. А с изборната активност показахме колко сме различни от Европа. Не са ни интересни Европейските избори, ама са ни интересни европейските програми, чрез които да усвояваме пари.

Нека си припомним някои от гръмките, все още „топли“ обещания, които нямат нищо общо с реалността. От управляващи до последния независим кандидат обещаваха на българина средноевропейски заплата и пенсия, само и само да ги избере за евродепутати! Тези юнаци забравят, че като част от управлението на Държавата в последните години не пожелаха да се „преборят“ за средноевропейски заплати и пенсии в България, та много странно как ще го направят от Европарламента?! Толкова не бяха наясно, че съвсем се объркаха със средна и медианна заплата. Без да мислят „захапаха“ и „запяха“ предложението на Тимерсман, та се наложи да излизат икономисти в медиите да им обясняват огромната разлика и че, ако се приеме това предложение минималната заплата в България трябва да се намали! А може би именно това е желанието на олигарси и работодатели – даже не само да се намали, но въобще да се премахне.

Чухме даже и странни изказвания от устата на премиера. След като години наред ни убеждаваха колко богати ще станем влизайки в Шенген, на закриването на предизборната кампания на ГЕРБ пред Манфред Вебер Премиерът небрежно сподели, че на него не му е притрябвал Шенген, но му е обидно, че не е там?! Точно по принципа „Барабар Бойко с мъжете“! Където всички европейци, там и той…

„Изумително“ бе и изявлението на водачката на листата на ГЕРБ Мария Габриел, която благодари на българите, че им били дали прошка! Коя прошка другарко Габриел – на тези 70%, които не искат и да Ви чуят и не гласуваха за Вас?! Или на онези, от най-близкото Ви обкръжение, които под строй гласуваха за Вас и Ви дадоха своята прошка?! А пък и нали нищо лошо не сте направили, за какво искате прошка?!

Българинът може да спи спокойно! За спокойствието на българина в Европарламента отново ще се „грижи“ Джамбазки, който непрекъснато казва, че брани България. Неясно, обаче, от кого и от какво?!

Интересно защо не спечели доверието на народа си Марешки, при положение че той спря грабежа и намали цените?! Може би защото в момента се извършва най-големия пладнешки грабеж и цените не намаляват, а непрекъснато нарастват.

С две думи, наслушахме се на толкова празни приказки и обещания, че оставаме с впечатлението, че самите кандидати не знаеха какви точно избори се провеждат и за къде са се запътили.

Талкова цветущи изказвания се чуха, което може да се обобщи само с едно изречение: „Прости им, Господи“, те не знаят какво правят!“

Но, да се върнем към реалната българска действителност.

Докато ни заливат с лъжи и празни обещания само в последния месец бензина скочи с 20%, без никаква икономическа логика.

От 1 юли ни очаква вдигане на цените на електроенергията.

Медицинските сестри си останаха излъгани за увеличение на заплатите. Обещаваха се щедро десетки милиони лева, но вместо пари, все още си очакваме някаква Методика.

Официално бе отчетено от БНБ, че се очаква най-голямата инфлация за последните 10-11години.

Статистиката отчете, че реалното повишение на доходите е 7-8%, докато разходите реално са се увеличили с 12-13%, което означава, че българина продължава да обеднява и все повече се отдалечава от европейските доходи и жизнен стандарт.

Като имаме предвид, че за следващата година е заложено нарастване на минималната работна заплата само с 50 лв., и липсата на каквото и да е намерение на работодателите да увеличават заплатите, очакванията са да станем още по-бедни.

А същевременно правителството се похвали с нещо незапомнено в българската история. Само за първите три месеца на годината има излишък от 3 млрд лв.! Това, от една страна, може би е абсолютна лъжа, но от друга страна, ако е вярно, става ясно какъв калпав Бюджет 2019 е направен. Който, май е направен умишлено така, че в края на годината да има сериозен излишък, който за една седмица да потъне незнайно къде.

Непрекъснатото нарастване на цените, застой на доходите и продължаващо обедняване – може би това са причините 70% от българите да не гласуват.

Докато нашите политици за пореден път показаха, че интересувайки се само от собственото си благополучие съдират кожите на българина, обричайки го на мизерно съществуване.

Наистина е крайно време да бъде спрян грабежа и обедняването на българина.

А това вече е работа на синдикатите.

Затова и отново ще отправим своите питания до Министър-председателя и Министъра на здравеопазването какво се случва с щедрите обещания за увеличение на заплатите на заетите в здравеопазването, защото българското здравеопазване загива и няма да бъде „възкресено“ само с предизборни обещания.

След като е налице излишък от 3 млрд.лв. и то само за първо тримесечие на годината, ще настояваме за драстично увеличение на минималната работна заплата за страната и на пенсиите.

За пореден път изпращаме писмо до Премиера с настояване Държавата да овладее спекулативното увеличение на цените - на цените на електроенергията (както за бита, така и за промишлеността), и особено на цените на горивата.

В противен случай след 05.06.2019г. ще поставим началото на протести в страната против спекулативното нарастване на цените на горивата, което изяжда голяма част от и без това ниските доходи на българите и пълнят джоба на олигарсите.

Ще призовем всички наши членове, всички български граждани, които искат увеличение на доходите, достойно и справедливо възнаграждение за труда си, повишаване на жизнения стандарт и нормално съществуване, качествено здравеопазване, които искат да се спре спекулата и ограбването на народа, да ни подкрепят.

Сега е моментът. Защото след три месеца ще сме в поредната предизборна обстановка и отново ще започнат да ни обвинят, че го правим предизборно.

Очакват ни поредните Байгановски избори, които носят полза на политическата клика за сметка на българския народ.

Е така ще бъде, докато им прощаваме!