Спекулата отново се развихря! Държавата нехае! Избрана

От началото на годината отново сме свидетели на абсолютно спекулативно увеличение на цените на горивата.

Следейки цената на петрола на международните пазари, както и курса на долара, може да се каже, че за последните месеци те са постоянна величина и не виждаме никакво основание цените на горивата отново да тръгват нагоре. Но е факт, че от началото на годината цената на бензина скочи с 0,32 лв./литър, а в някои райони на страна и повече.

След като цената на горивата зависи единствено от цената на суровия петрол и курса на долара, и при положение, няма почти никаква промяна в цените им от началото на годината, или е незначителна, единственото с което можем да определим непрекъснатото поскъпване е „спекула“!

Показателен е примерът, че една от големите вериги бензиностанции, известни като „бензиностанции Марешки“, продава горивото на цени, близки до тези, каквито явно би трябвало да бъдат, защото не вярваме да работят толкова години без никаква печалба?!

Като имаме предвид, че подобно спекулативно увеличение на цените на горивата, е едно от основните пера, което „изяжда“ доходите на населението и води до увеличение на цените на останали стоки и услуги от първа необходимост, в писмо до Премиера и Директора на „Лукойл-България“ ЕАД за пореден път настояваме Държавата, държавните контролни органи да си влязат в ролята и да бъдат предприети спешни мерки за спиране на спекулата в срок до 05.06.2019г.

В противен случай не ни остава нищо друго освен след 05.06.2019г. да започнем протести пред Министерски съвет и пред Лукойл, а в последствие и в цялата страна, за което допълнително ще Ви информираме и приканим за участие.

Към увеличението на цените на горивата, като прибавим и предстоящото увеличение на тока, негативните прогнози, които споделят и превозвачите, от въвеждането на тол системата, а вече излиза и информация за предстоящо увеличение на цената на водата и парното, е твърде вероятно инфлацията да достигне до 20% и очевидно ни очаква още по страшно обедняване

Това, обаче, е предпоставка и е напълно реално да взриви отново „всенародната любов“ в нови масови протести в цялата страна, гражданско неподчинение, блокиране на пътища, искане на оставка на правителството, защото не желаем българските граждани да пълнят джобовете на търговци-спекуланти и да плащат сметките на „умишлено“ губещи предприятия.

Писмото тук