Цените започнаха да падат, но протестите продължават! Избрана

02.07.2019г. – протестно автошествие!

На 13.06.2019г. бе проведено протестно автошествие против спекулативно високите цени на горивата, организирано от НС „Защита“.

Явно от този протест имаше полза, защото цената на горивата от 2,29лв/л паднаха до 2,24лв./л.

Но на фона на стабилните цени на суровия петрол на международните пазари и курса на долара, и като имаме предвид, че при същите тези цени преди три месеца цената на горивата в България бе 1,94лв/л, е очевидно че има още какво да се желае.

Месеци наред монополисти грабят народа със спекулативни цени и явно имат чадър от държавата.

Така бе и есента на 2018г., когато в продължение на месец протестите се разраснаха в цялата страна, в резултат на което цената на горивата доби нормални размери.

След като липсва каквото и да е желание за диалог, явно протестите трябва да продължат, за да продължи да пада и цената на горивата, докато достигне нормално измерение в съответствие с цената на суровия петрол и курса на долара.

Припомняме, че след миналогодишните протести в края на миналата година, Премиерът ни бе обещал, че от 01.04.2019г. на касовите бонове за продадено гориво ще бъде отразявано продажна и покупна цена на горивото, размер на акциз и пр., което така и не се случи. Прозрачност няма, няма и да има.

Заблуждават ни, че има демокрация и пазарна икономика, но явно нещата се определят от няколко човека. Които явно си мислят, че са приватизирали Република България.

Изпращаме ново писмо до Премиера и ръководството на „Лукойл-България“ с настояване да бъде спрян грабежа на българския народ и цените на горивата да добият нормални измерения.

За момента сме единствената организация, която дръзва на „притеснява“ монополиста, а на фона на това което се случва мълчат и управляващи и опозиция.

Но ако не бъде проявен разум, не ни остава друго освен да продължим с протестите.

Надяваме се, да бъде проявен здрав разум и да не бъде допуснато блокиране на столицата. Защото, ако на 13.06.2019г. протестното автошествие бе по-скоро предупредително, то на 02.07.2019г. ще бъде много по-мащабно и отговорността за негативните последици от задръстванията и блокирането на столицата ще бъде на управляващи и на търговци-спекуланти.

Но заявяваме за пореден път, че сме категорично против грабежа на българския народ, и след като не ни чуват не ни остава нищо друго освен да излезем на улицата.

Като прибавим и напълно необоснованото предстоящо увеличение на цените на ток, парно, топла вода от 01.07.2019г., грабежа на българина става все по-жесток.

Защото, докато все ни обясняват, че тези цени зависят от цената на природния газ и Булгаргаз поиска намаляване на цената на газа, държавният ни регулатор обяви, че цените на ток, парно, вода ще скачат нагоре?! Наш Иванчо реши да компенсира инфлацията на тези, които я създават!

Оставаме с неприятното впечатление, че държава и монополисти са едно цяло, които безогледно грабят българския народ.Държавните контролни органи и институции не работят, или по-точно не работят за българския народ. Така например, вместо българина да им плаща, по-добре е такива като КЗК и КЕВР да се разпуснат

Поредното протестно автошествие ще бъде проведено на 02.07.2019г. – сборен пункт: 18,00ч. на паркинга до БНБ.