Ретроградният Меркурий сее хаос в главите на казионни синдикалисти и политици Избрана

Обикновено ретроградния Меркурий влияе на онези, които си говорят със звездите и явно им влияе на психиката и вярват в него.

Години наред тези хора имаха страх от ретроградния Меркурий, и в зависимост от него, техните PR-и ги съветваха кога да правят избори, кога да дават гръмки обещания, кога да вдигат цените на тока, на парното, на водата, на горивата.

В един момент забравиха за ретроградния Меркурий, спечелиха изборите, приватизираха си цялата държава, и си повярваха, че са недосегаеми. Но въпреки че ползват медиите да манипулират хората с хвалбите си, видно е, че нещо от 01 юли насам не им се получава.

Въпреки, че се съсредоточаваме върху казаното от казионните синдикати и празните им приказки, не можем да подминем и това което се случва в политиката. В България всичко е ясно – нищо ново. Но си задаваме въпроса защо не им се получават нещата в Брюксел?

Нашият премиер е вече цяла седмица там със свой шпиценкандидат. Само че разликата между България и Европа е много голяма. Когато в България Борисов има шпиценкандидат, за брони часове получава подкрепа от всички. Само че Европа не е България и там има опозиция, която е фактор и, въпреки че са спечелили изборите и си имат шпиценкандидат, ще трябва да се съобразяват и с Макрон.

В изявление по Btv един от българските евродепутати изплака, че въпреки че са имали предварителни кандидати Вебер и Тимерманс, колко гнусно и непрозрачно европейската бюрократщина е променила нещата и не се е съобразила с …Джамбаски, например.

Така е, уважаеми другари, когато в България ги правите гнусните и непрозрачни неща ви е добре, когато Европа не ви обръща внимание, се чувствате засегнати.

В един момент започват да валят предложения и от българския премиер, който за пореден път вади от цилиндъра с фокуси кристалинакандидат. За съжаление, обаче, всички я одобряват, но не я искат.

Този ретрограден Меркурий сътвори още по-голям хаос с появата и на станишевкандидат. Учудващо, но подкрепен от щпиценпремиер Борисов.

Казваме учудващо, защото на местна почва, тук в България, за всичко са виновни комунистите и те са „най-голямото зло“ за България, за Европа и за целия свят. Хиляди пъти това сме го чували от устата на премиера ни, а пък сега в един момент това „зло“което съсипа България, недвусмислено се подкрепя от премиера?! Странно, кога говори истината?! Дали пък с тази кандидатура на се цели, след като България не може да настигне Европа да опитаме Европа да настигне България?!

Няма какво да недоумяваме, май PR-ите този път са пропуснали ретроградния Меркурий в м.юли.

Явно Меркурий е подкарал наред цялото статукво.

Лидери на казионни синдикати, които обикалят телевизионните студия, не спират да се хвалят какви чудеса били направили, какъв прекрасен диалог водят с управляващите.

Хвалбите и изявленията какви чудеса са направени по отношение на доходите и то само един ден след поредното увеличение на цените на ток, парно, топла вода, звучи меко казано цинично. Да не говорим за увеличението от 200% на цената на тока за промишлеността, което неминуемо ще се отрази негативно на доходите на трудещите се. Но, очевидно това изобщо не е в приоритетите на казионните синдикати.

Но забравят, че това което си приписват като заслуги на КНСБ, всъщност е 4-годишната програма за управление на ГЕРБ. Програма, която се изпълнява на 100 %, подкрепя се от казионните синдикати, и която ни оставя на последно място в Европа по всички показатели, въпреки нелепите хвалби на управляващи и казионни синдикати.

Лидерът на КНСБ горещо похвали социалната програма на ГЕРБ, което е поредното доказателство, че са част от статуквото и че са казионни синдикати.

Всичко това отново го отдаваме на ретроградния Меркурий. Както казват астролозите, поради настъпилия хаос в главите им понякога човек няма как да формулира чувствата си…към управляващите например, но е важно да знае как да сподели живота си с тях, така че да бъде пълноценен…

Не може да не ни направи впечатление изявлението на лидера на казионен синдикат, че заплатите били вдигнати средно между 8% и 12%. Напомняме на синдикалиста, че средното между 8 и 12 е 10%. Точно както е обявил Борисов с колко ще вдига заплатите.

Но, човека явно не е наясно и с математиката, която е точна наука, а не казионно профсъюзно събрание, на което в зависимост от ситуацията процентите варират от 0 до 100.

Припомняме, че по официални данни увеличението на заплатите е 8%, като в същото време разходите са се увеличили с 12%, т.е. като резултат сме 4% на минус. И при тази статистика, да седнеш да се хвалиш какви чудеса си сътворил, че си увеличил доходите, е меко казано нелепо. Но, оставяме това да преценят читателите, а ние отново го отдаваме на ретроградния Меркурий.

Хвалебствията на казионните синдикати са в ярко противоречие с изявлението на друг довчерашен синдикален експерт, икономист г-жа Мика Зайкова, която пред вестника на органа на ЦК на БКП - „Работническо дело“ от 15.06.2019г. заявява, че „България е в катастрофа“, „хората взимат кредити, за да си плащат сметките“, „53% от хората не се отопляват, защото нямат пари“, „могат да ядат 2 филии хляб на ден“, „доходите растат с 5%, а инфлацията расте с по-големи темпове“, „икономически ръст от 3% е смешен“…(Явно доста хора ще изпаднат в недоумение, но такъв вестник има, въпреки че все се борят с комунизма и ни убеждават, че комунизма си бил отишъл)

Всичко това е в пълен разрез с хвалбите на двата казионни синдиката.

Интересното е, че г-жа Зайкова 30 години служеше на казионен синдикат и бе основен негов експерт, икономист, преговарящ….Но явно се е осъзнала каква е реалната действителност и вече споделя нашето мнение.

На въпросът, след всички хвалби какви чудеса са се случили през последните години защо сме на последно място в Европа, лидера на профсъюза отговори, че бил тръгнал от „ниска база“.

Излиза, че този синдикат съществува от началото на 2019г., и че неговия синдикат няма нищо общо с тази „ниска база“.

Звучи абсурдно, затова и ще поприпомним малко история, която явно са позабравили.

Има ги от повече от 80 години, въпреки че се хвалят със 100 годишна история /явно искат да приличат на столетницата?!/.

Техния синдикат е от 1945г. от времето на комунистите, които бяха 45 години на власт, а да не забравяме, че тогава е било възможно съществуването на профсъюз единствено ако е създаден от БКП.

Впоследствие се преименуват в Български професионални съюзи до 1990г., а дотогава поздравяваха и махаха с ръце от мавзолея на Г.Димитров рамо до рамо с др.Тодор Живков.

1990г., за да не бъдат замеряни с камъни от трудещите се, се преименуват на „независим синдикат“. От който вече 30г. нищо не зависи.

И през 1990г. имаше минимална работна заплата. Тогава, при цени в пъти по-ниски от сегашните, минималната работна заплата бе 210лв. Съпоставима към днешните цени, „базата“, от където тръгва КНСБ, изобщо не е ниска. Цифрите не си ги измисляме – всеки може да проследи размера на минималната работна заплата по години на сайта на НОИ.

Прескачаме към 1999г., когато този синдикат също е участвал в тристранката и е „защитавал интересите на трудещите се“. Тогава, след хиперинфлация и деноминация на лева, минималната работна заплата става 67лв. Т.е. вместо за 10 години заплатите да скочат тройно и „базата“ да е по-добра, те приеха „базата“ да стане 3 пъти по-ниска.

Тук е въпросът имало ли го е 100-летния синдикат или го е нямало, защо се е съгласил с тази минимална заплата, и защо не са защитени интересите на трудещите се и въобще на българския народ?!

Правим преглед на следващия период от 16 години, в които минималната заплата се е увеличавала с по 10 лева на година, а в някои години е в застой и не е увеличавана изобщо, въпреки че през някои от годините имаше по 7-8“ икономически растеж.

Пак възниква въпросът къде е бил този столетен синдикат, имало ли го е и с какво се е занимавал, къде е бил, когато се залагаше тази „ниска база“?! Къде бяха казионните синдикати, защото все ги виждахме рамо до рамо с управляващите!

Колкото и кусури да посочваме на това правителство, по-рязък скок на минималната работна заплата се забелязва от 2017г. когато ГЕРБ спечели изборите, а това увеличение бе заложено в предизборната им програма. А пак казваме, тази програма те си я следват стриктно без да се съобразяват с нищо и с никой друг, та камо ли с казионните синдикални патерици, които си въобразяват, че се е случило нещо благодарение на тях.

Пак според астролозите хората с рожден ретрограден Меркурий се изразяват трудно пред публика, т.е. говорят глупости, но пък имат богато въображение.

Т.е., видно е от фактите, че в тези години назад казионните синдикати очевидно са били част от статуквото и че техният принос по отношение на доходи, пенсии, жизнен стандарт е всъщност кръгла нула!

Така че, когато 30 години нищо не си направил за жизнения стандарт на българските граждани, да се хвалиш какви чудеса си направил, е …отново под влияние на ретроградния Меркурий.

         Явно ретроградния Меркурий няма да ги остави на мира и ще ги сполетява с влиянието си напред във времето още много пъти.

          Когато ни обещават колко и какви нови неща ще договорят през 2020г. да внимават какво обещават.

          Според астролозите по време на ретроградния Меркурий не може да започнеш нищо ново, когато имаш да поправяш и да довършваш толкова стари неща…

          Едно е ясно, че нито могат да поправят, нито да довършат нещата, само ще ги забъркат още по-голяма каша, като се вижда как цените непрекъснато се повишават, доходите изостават и българския народ обеднява все повече и повече. И рано или късно ще им потърси отговорност.

           Или както се казва в последния брой в-к „Работническо дело“ от 30.06.2019г. „примката се затяга, уважаеми дами и господа“.