Уникален синдикален….парад ще реши проблемите в здравеопазването Избрана

На 7 октомври КНСБ и КТ „Подкрепа“ излизат на разходка по жълтите павета.

            Въпреки, че са заявили протест, няма как да протестират срещу себе си, срещу правителството, като имаме предвид, че този „протест“ им е разрешен от правителството и те са част от статуквото.

           Явно не им остава нищо друго, освен да си сложат късите лилави полички и да дефилират по жълтите павета пред Министерски съвет, а Борисов ще ги наблюдава от балкона на кабинета си и ще му е много кеф.

            Е, няма да строят магистрали, но въпреки всичко ще му е кеф.

            След като предадоха цялото съсловие, разграничавайки се от протестите на медицинските сестри, този „протест“ ще заприлича на един парад, който тръгва по Витошка и свършва пред НДК.

         Освен че извършиха предателство и не подкрепиха протестите за увеличение на заплатите в здравеопазването, КНСБ извършиха още по-гнусно предателство срещу свой лидер, като дадоха съгласие да бъде уволнена.

            Ясно е, че под техен натиск, работодатели преследват и „наказват“ инакомислещите и отстояващите правата си.

            Всичко това е потвърждение на тезата ни, която повтаряме от години, че държава, партия, синдикати са се слели в едно.

Очакваме в скоро време парламента да възстанови премахнатия преди 30 години чл.1 от Конституцията – една партия, един народ, един синдикат, с една дума Комунизъм.

След като министъра на здравеопазването цяла година нямаше никакво обяснение и лъжеше за раздадени милиони в болниците, сега започна да пее друга песен. Не можело да увеличат заплатите на сестрите, защото щели да получават повече от лекарите!

Всъщност, това са нашите искания от началото на протестите. Увеличение на заплатите на всички заети в здравеопазването.

Когато лъжите цъфнаха, че никакви милиони не са отпуснати на болниците и протестите започнаха отново, правителството търси спасение в синдикалните патерици. Сега тези послушници ще излязат уж да протестират, но всъщност ще дефилират в подкрепа на правителството.

След като по волята на хората не могат да изкарат и 100 човека, вече на ход са директорите, назначени от правителството, които до вчера притискаха работещите да не излизат на протести. Сега обаче, за да запазят постовете си, ще принуждават лекари и сестри да протестират, че и командировъчни ще пускат, само и само този протест да бъде многочислен и да омаловажи всички останали. И все пак, ако не излязат лекари и сестри ще излязат дежурните БГ пощи, които с минималните си заплати няма как да не „подкрепят“ здравните работници.

Не че заетите не трябва да протестират! Напротив! Но, очевидно, след поредната договорка между управляващи и казионни синдикални патерици, съсловието отново ще бъде употребено.

На всички ни е ясно, че след протеста на 7 октомври, Борисов ще обещае нови 80 млн.лв. Няма никакъв проблем да обещават, след като не ги дават. И отново ще ни пратят да ги търсим при директорите. И отново поредната лъжа.

Защото в условията на задаваща се криза и извършвани масови уволнения в страната, на всички ни е ясно, че в системата ще влизат все по-малко пари. И ще трябва да търсят начини отново да си оправдават лъжливите обещания. Тук на помощ ще се притичат да помагат казионните синдикални патерици. Които или трябва да участват активно в голямата лъжа, за да си запазят привилегиите и комфорта, дарени им от правителство, или ги очаква прокуратура. На която те пък преди две седмици занесоха цяла папка с документи как работодатели не спазват трудовото законодателство. Имайки предвид, може би, себе си, защото самите те са работодатели и участват в различни директорски бордове, назначени от правителство и работодатели.

Явно сега, който директор не изпрати лекари и сестри на протест, ще бъде предаден от КНСБ на Прокуратурата?!

Така че, очаква се мощен правителствен протест. По подобие на това, което прави Ердоган в Турция и бате Мадуро във Венецуела.

Подобни протести на правителството срещу самото него си в държави от Европейския съюз не може да се види. Но, може и това скоро да се случи. Да вземат пример от нас. Както бяхме първи и в нещо друго – в цялата история на синдикатите, от  130 години насам, се стигна до там, полиция да охранява КНСБ от протестиращи медицински сестри! В цял свят полицията охранява управляващите от протестиращите, не синдикатите.

Въпросът е, какви синдикати имаме?! Дали могат да защитават интересите на хората?! Категорично НЕ! Явно това, което правят е пълен фалш!

Както призовават и протестиращите медицински сестри, така призоваваме и ние – напуснете тези опорочени казионни синдикати. Да се обединим в един истински синдикат, за да защитим правата и интересите си.

В противен случай, ще си останем най-бедните, най-болните и най-лъганите. А държавата ще продължава да обезлюдява.

Но ние оставащите, които ще продължим да участваме в този фарс, рано или късно ще трябва да отговаряме на деца и внуци защо сме мълчали и сме позволили това да се случи.

Да не забравяме, че рано или късно ще ни попитат.