Протест в подкрепа на "лъжливия" министър! Избрана

             По-долу публикуваме позицията на председателя на синдикат „Здравеопазване“ към НС „Защита“ – д-р Андрей Коцев във връзка с протеста, който организират казионния синдикат КНСБ и казионните съсловни организации на лекари и сестри на 7 октомври.

       Измина една година от подписването на отрасловия КТД, в който уж бяха договорили увеличение на заплатите в здравеопазването, което на практика не се случи. През тази една година имаше десетки протести по този повод, от които КНСБ категорично се разграничаваше и защитаваше и министър и министър председател в откровените им лъжи. Лъгаха цяла България, а сега отново ще обещават и прехвърлят топката от министър-председател - на министър - на директор. Което всъщност се случва вече десет години.

            Поради тази причина заявяваме, че категорично се разграничаваме от подобни бутафорни протести и приканваме всички свои членове да не участват, за да не позволяват да бъдат употребени за пореден път.

           Защото голямата лъжа, за която говорим от няколко месеца, лъсна. И BTV показа нагледно наглите лъжи и на министър и на министър-председател, с които ни облъчват вече година.

            Това е поредното доказателство, че този министър на здравеопазването е крайно време да си подаде оставка и да си ходи.

            Синдикат „Здравеопазване“ към НС „Защита“ ще излезе с Декларация, която ще публикуваме отделно.

            Д-р Андрей Коцев за протеста на 7 октомври – тук.