Поредния шоу спектакъл разиграха правителство и казионни синдикати! Избрана

Бягайки от истинските проблеми, очевидно бе разигран поредния сценарий, в който изневиделица ни сервираха как коалиционните партньори решили първият ден от болничните да не се плаща и ще бъде за сметка на работещите.

Разбира се, това хвърли в смут националните медии, които в продължение на близо една седмица ни убеждаваха какъв апокалипсис започва.

Казионните синдикати обявиха стачна готовност в защита на правата на гражданите.

Ако действително бе прието първият ден от болничните да не се плаща, това би била една крайна несправедливост  и ощетяване  на работещите.

Както обикновено, от синдикат „Защита“, които наблюдаваме от 10 години сатиричния театър, играеш се от правителство и синдикати, в нашата Декларация, която изпратихме до Премиера, загатнахме, че това може би е поредната PR акция, за да се види, че казионните синдикати все още дишат. Сравнихме ситуацията с известния филм на Чарли Чаплин „Хлапето“ – хлапето-патриот ще чупи прозорци, а Премиерът ще ги пълни.

Пет дни ударно по медиите се говори за стачна готовност, а Премиера запази хладнокръвно спокойствие. А Работодателите в лицето на Домусчиев, от притеснение, пуснаха и първия виц за стачката на КНСБ и „Подкрепа“. С цялата си наглост, във вица работодателите предлагат първият ден след болнични да се почива. Ужас! До къде го докараха социалните партньори – един друг да се бъзикат на гърба на българския народ. А казионните синдикати да станат за посмешище.

До днес. Инспектирайки магистрала Хемус Борисов категорично отсече – първият ден от болничния остава платен от работодателите.

Коментарът е излишен. Поредния цирк беше разигран и отново, след намесата на Премиера, завърши с happy end. Казионните синдикати изкараха акъла  на Премиера и грешката е поправена.

А единствената стачка, от която се страхува Борисов, е стачка на гръцките хотелиери. Защото човека бил силно притеснен, че болни българи отиват на почивка в петък и преди празници или не се връщат и се опасявал да не се вдигне масов протест на хотелиерите. Бюджет 2020 бил толкова блажна пица, че вече сериозно се притеснявал, а синдикатите, които заплашват със стачка вeче са във възторг, защото минималната пенсия става 250лв. и Борисов е самодоволен от водения от коалиционните партньори социална политика.

За сметка на това ще има галопиращи цени на хранителни продукти, на ток, горива, услуги, на всички стоки от първа необходимост, което е много по-важно за стандарта на живот на българина. Но те разиграват постановки.

Единственото, което можем да заявим: „Слава на синдикатите!

Слава на Премиера! Слава! Слава! Слава!

Добре, че сте вие, за да ни има нас, да я има България!