Поредното безумно решение на правителството на Борисов! Избрана

Дали пък водната криза не е предизвикана умишлено, за да се направи грабежа на века?!

 

Нечувана и невиждана водна криза в българската история ни донесе Кабинета „Борисов – 3“.

Криза, причинена от неговите министри, отговарящи за водния сектор, както и всички надолу по спиралата – В и К дружества, кметове, областни управители.

Положението с всеки изминал ден се влошава, но към днешна дата не се предприемат конкретни действия за преодоляване на кризата.

Както язовир „Студена“ в Перник, така и останалите язовири в страната стават все по-празни и по-празни. От години сигнализираме правителството и ресорното министерство за калпавото управление на В и К дружеството, които явно са създадени не да управляват В и К сектора, а да се назначават партийни паразити и за далавери.

Показателен е и последния скандал с управителя на В и К Монтана. Човека рязко забогатява след назначаването му за управител на В и К дружеството и към момента има в пъти повече имоти от Цецо Цветанов, както и участва в частна фирма, въпреки че това е забранено от закона. Важното е, обаче, че партията разрешава.

Изпаднали в паника, че ще им бъде търсена отговорност от хората, вместо да започнат истински реформи, управляващите започват с антиреформи. А едно е ясно. За да правят реформи (или антиреформи, каквито прави Борисов), трябва да има криза.

Мечтата на др.Борисов е да прави мегаструктури, които в последствие да трупат милиони лева задължения. Както например в енергетиката БЕХ и като БДЖ холдинг.

Сега вече си имаме и В и К холдинг който ще обединява всички В и К дружества в страната и ще бори водната криза.

Интересно, как ще бори кризата с тези, които я създадоха?!

По-скоро целта на новата мегаструктура е да замете всички поразии до тук, които са направили В и К дружествата, никой да не разбере къде са изтекли милионите левове в този сектор и да бъдат спасени управителите (партийни назначения), които всъщност са за затвора.

И след като заметат под килима всичко, което е правено през последните 30 години, да започне мегаграбежа на века.

Нека прогнозираме какво ще се случи, като начало, с новия мегахолдинг:

  1. 1.Назначаване на стотици партийни паразити на мегазаплати.
  2. 2.Лъскави офиси.
  3. 3.Мегаскъпи високопроходими джипове.
  4. 4.Най-важното – мегаграбеж на 12млрд. които според ресорния зам.министър Нанков са необходими за инвестиции, който с бездействията и безхаберието си предизвика не само водната криза в Перник, но е на път да я предизвика в цялата държава.

За този, обаче, мегахолдинг, за да стартира своята дейност, правителството гласува 1 млрд.лева уставен капитал.

Всеки се пита от къде ще дойде този милиард, след като само преди месец бе приет държавния бюджет и такива средства за 2020г. не са предвидени.

За всички тези, които в момента се чудят, ще подскажем.

Подготвен е проект на нов закон за В и К сектора, според който всеки потребител ще трябва да заплати, без да е ползвал, допълнително по 1,5 кубика вода, уж за да подпомогне социално слабите. Но това е за заблуда. Няма да е помощ за бедните. Просто тези пари ще отидат за издръжка на паразитите в новия мегахолдинг. А социално слабите – кучета ги яли.

„Да се изнесат водомерите!“ – командват чиновниците. Тази сметка, обаче, ще я плати българския потребител, в никакъв случай Нанков или Аврамова.

Едва ли някой вярва, че Аврамова и Нанков, които с бездействието си ни докараха до водна криза, сега ще управляват добре този холдинг, ще извършат реформа и че с тези 12 млрд.лв наистина ще отидат за инвестиции, от които има нужда отрасъла?!

Отговорът е – категорично НЕ!

Но могат да забатачат тези 12млрд.лв (поне това го могат), с което да ни докарат невиждана и нечувана водна криза в държавата, невиждана и нечувана икономическа криза в страната, което разбира се ще платят българските граждани.

Е, след като има овце, ще се намери и кой да ги стриже.

Като извод можем да кажем, че пиенето на вода и къпането ще бъдат лукс и привилегия на богатите, а в учебниците по география е отбелязано, че България има добър ресурс от сладка вода. Но и добър ресурс от чиновници с въпиюща некомпетентност и държавата се управлява вече 30 години на принципа „И след мен – потоп“. Нанков може да ни доведе и до вариант – „И след мен – суша“.

Но да не забравяме, че всичко това се случва под вещото ръководство на нашия вожд и учител Премиера. За чието предложение за създаване на В и К холдинг, всички министри вкупом, включително и „Язовиро“, казват, че това е най- доброто, което може да направи правителството.

Последната дума има народа.

Готов ли е да плати и тази висока сметка, а през това време да няма вода, да става все по-болен, все по-беден, да се превърне в истински роб?!

Ние като синдикат сме категорично против създаването на новия холдинг и подготвения проект на закон за В и К, който настояваме незабавно да бъде оттеглен.

Защото не желаем шепа некадърни управляващи да стават милиардери на гърба на целокупния български народ.

Крайно време е народа да въстане и да си защити интереса от това некадърно управление и да спре разграбването на държавата.

Сега му е времето.

После ще бъде много късно.