Гладна стачка в „Български пощи“! Избрана

Дънешки „чао-чао-чао“!

 

Явно COVID19 доста сериозно е подействал на директора на „Български пощи“  Дънешки и казионните синдикалисти, и в нарушение на българското законодателство по най-долния и мръснишки начин подписаха колективен трудов договор, забравяйки, че в България има закони.

Преди две години по същия повод – нарушаване на закона, секретаря на НС „Защита“ в дружеството Златка Младенова проведе десетдневна  гладна стачка, която завърши с подписване на Споразумение в присъствието на Омбудсмана.

Това не попречи на въпросния Директор да продължи да нарушава закона, за което сезирахме Комисия за защита от дискриминация. За да не бъде заклеймен и от КЗД и избегне негативни за него последици, този „директор“ поиска и подписахме ново Споразумение.

Всичко добре. Докато не дойде този невидим враг Коронавируса, който явно сериозно се отразява върху държавните дерибеи!

Продължаващото нагло нарушаване на български закони провокира работници и служители от „Български пощи“ за пореден път за обявят започване на гладна стачка с основни искания:

1/ Да бъде отменен, сключеният в нарушение на закона КТД;

2/ Извършване на пълна финансова ревизия, защото дружеството перманентно е на загуба, а в него годишно се наливат десетки милиони лева от държавния бюджет;

3/ Оставка на Директора на „Български пощи“ ЕАД.

Ако Премиерът и Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията не отстранят незабавно Директора на „Български пощи“ ЕАД, и не предприемат действия по нашите исканя, защото циничното рецидивиращо нарушаване на закони се случва в държавно предприятие и очевидно под тяхна закрила!

В понеделник в Столична община ще бъде депозирано заявление за започване, от 08.06.2020г., на протести и гладна стачка пред Министерски съвет и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Крайно време е дерибеите на Борисов да си ходят!

Напомняме на нашите членове в "Български пощи", че няма да допуснем, както и до сега, да бъдат лишени от социални придобивки, а виновниците ще си понесат наказанието.

Писмото ни четете тук.