Жалваме се на "Арменския поп" Избрана

Преди няколко дни Министър Лиляна Павлова открито демонстрира пренебрежение към мнението на българските граждани, пращайки ги да се жалват на „Арменския поп“ – „правете какво си искате, ние ще си правим какво си знаем“.

Подобно на нея и министъра на енергетиката, в разговор относно поредното увеличение на цената на тока, ни „праща“ да се жалваме на Комисия за защита на конкуренцията. Която комисия си е баш „арменски поп“.

Остават, обаче, въпросите защо и какво налага предвижданото увеличение; защо на свободния пазар не са и държавните предприятия производители на ток, а търговци, които изкупуват електроенергия от държавните производители и я препродават на многократно по-високи цени?!

Нелогични са и обясненията за „търсене и предлагане“, защото всъщност „търсенето“ е малко и би следвало цените на тока да падат.

Няма отговор и на въпроса къде е Държавата в тази ситуация? Защо се допуска подобно издевателство над бизнеса и българските граждани, очевидно с цел облагодетелстване на определени търговци?!

Въпреки съветите на двете министърки да се жалваме на „Арменския поп“, ние отново писахме до Министър-председателя на страната ни.

И да припомним – след „Арменския поп“, тежката дума има българския народ.

Писмото до Премиера четете тук.