Протестно шествие против увеличението на цената на тока Избрана

На 30.01.2018г. бе проведено първото заседание на щаба, създаден от организаторите на протеста, който ще бъде проведен на 28.02.2018г. против поредното драстично увеличение на цената на електроенергията.

Организаторите на протеста - Асоциация на индустриалния капитал в България/АИКБ/, Българска стопанска камара-съюз на българския бизнес/БСК/, Българска търговско-промишлена палата/БТПП/, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България- гласът на българския бизнес/КРИБ/ и Национален синдикат „Защита“ депозираха в Столична община заявлениение по чл.23,ал.3 от Наредба №1 за обществения ред и опазване на общинските имоти на територията на столична община.

Протеста ще започне на 28.02.2018г. от 10.30часа, като сборния пункт е на площад „Независимост“- така нареченото „Ларго“ пред Министерския съвет; на триъгълния тротоар между Министерски съвет, НС/бивш Партиен дом/ и Президенството; на площад „Атанас Буров“ – пред Президенството, а маршрута на шествието е:

От 10:30ч. до 11:00ч. протестът се провежда пред Министерски съвет.

В 11:00ч. шествието потегля от Министерски съвет към Министерство на енергетиката по бул.“Княз Александър Дондуков“ до ул.“Сердика“, продължава по ул. „Сердика“ до ул.“Триадица“№8 пред входа на Министерството.

От 11:10ч. до 11:30ч.- протест пред Министерството на енергетиката

В 11:30ч. шествието потегля от Министерски съвет към сградата на Народното събрание по ул. „Веслец“, през бул.“Княз Александър Дондуков“, площад „Независимост“, по бул. „Цар Освободител“ до площад „Народно събрание“№2.

Шествието стига до НС в 12:00ч.

От 12:00ч. до 12:30ч. протест пред Народното събрание.

Отново призоваваме всички наши членове и симпатизанти, всички български граждани за участие в протеста против увеличението на цената на тока.