Пресконференция на тема: „Защо ескалира гладната стачка в „Български пощи?“ Избрана

На 08 август 2018, зала БТА, 11:00 часа НС „Защита ще проведе пресконференция на тема „Защо ескалира гладната стачка в „Български пощи“?

Припомняме, че броят на гладуващите в „Бългрски пощи“ ЕАД (БП) се увеличава и обхваща все повече подразделения на държавното предриятие.

В момента 10 служители на "Български разменно-сортировъчен център" (БРСЦ) са обявили, че се присъединяват към протеста на Златка Младенова, която на 30 юли първа обяви, че ще гладува, тъй като е лишена от парите за клас прослужено време и са спрели ваучерите за храна. Освен това, Младенова, която е лидер на организацията на синдиката "Защита" в предприятието, поиска оставката на принципала на държавното дружество - министър Ивайло Московски, защото толерира действията на "Български пощи", а умишлено наказва нея и съмишлениците ? за изразения протест срещу лошото управление.

Към стачката се присъединяват и служители в централата на „Български пощи“, които твърдят, че проблемите в дружеството са системни и не са ограничени единствено в разменно-сортировъчния център. Напротив – според стачкуващите става дума не само за ограничаване на синдикални права и преследване на непокорни синдикалисти, а също и за корупционни практики, покровителствани от ръководството на фирмата в лицето на изпълнителния директор Деян Дънешки и принципала – министъра на транспорта и съобщенията Ивайло Московски.

В пресконференцията ще участват:
1.  Красимир Митов – председател на синдикат „Защита“ ;
2. Милена Атанасова – зам. председател на „Защита“, експерт по колективно трудово договаряне;  

3. Златка Младенова – Служител на БРСЦ, лидер на местната синдикална организация на „Защита“. Инициатор на стачката от 30 юли 2018 г.;
4. Здравко Михайлов – служител на Главно управление на „Български пощи“, председател на националната организация на „Защита“ в дружеството, включил се също в стачката;
5. Петър Иванов – бивш служител на „Български пощи“.