Ужас! Пореден шоков удар по джоба на българина! Избрана

КФН проспа поредния фалит!

От няколко дни България се тресе от поредния скандал свързан с фалита на кипърската компания „Олимпик“, който засегна над 200 хиляди български граждани.

Българската държава, в лицето на отговорните институции, допусна да се стигне до фалит и чак тогава да ни информира, след като се е знаело за проблема още от м. март?!

Какво направи КФН, за да се избегне този фалит?! Очевидно КФН е упражнила и в този случай точно такъв контрол, какъвто и в случая с КТБ.

За какво всъщност плащаме този „Гаранционен фонд“, като сега принуждават потърпевшите да правят нови застраховки?!

Защо държавата позволява на алчни застрахователи за пореден път шоково да увеличат цената на „Гражданска отговорност“ след увеличението от началото на 2018г. (за което реагирахме пред Премиера, но отговора е мълчание)?!.

Но, явно немеренията са им да не се спират до тук и ни готвят двойно увеличение на „Гражанската отговорност“, която от края на тази година да стане 600лв.

Нашата позиция е категорично против подобно необосновано увеличение на цената на задължителната застраховка, защото това е непосилна цена за джоба на българина, а и няма никаква логична причина.

Подкрепяме категорично и мнението на експерта по пътна безопасност г-н Алекси Стратиев, че няма логика да има ново увеличение на цената на „Гражданска отговорност“, което той ясно обоснова пред медиите.

Явно е, че безобразията по пътищата продължават да се случват – шофьори с „купени“ книжки, дрогирани, пияни нанасят вреди и щети за милиони левове, отнемат човешки животи.

Но, така е като нямаме министерство на транспорта и съобщенията.

Но, нали намеренията бяха цената да е по-висока именно за нарушителите и недисциплинираните, а за внимателните и дисциплинирани шофьори по-ниска?!

Очевидно, обаче, вместо да се търсят начини и механизми да се приберат парите именно от нарушителите, е много по-лесно да ударим целокупния български народ.

Удариха ни с увеличение на цените на горивата без причина – мълчим.

Удариха ни с увеличение на цената на парното – мълчим.

Удариха ни с увеличение на цената на тока – мълчим.

Удариха ни с увеличение на цената на мобилни услуги – мълчим.

Удариха ни за пореден път с увеличение на цената на „Гражданска отговорност“ – мълчим.

Явно българина или е много богат и е готов да финансира всички тези разходи, без да му пука какво му струва, или с оглед на случващото се в страната ни е изпаднал в дълбоко отчаяние и вече не му пука какво се случва в държавата. Преминал е на предавка „Ден да мине, друг да дойде“.

На пръв поглед положението е безнадеждно. Институциите не работят. Държавата е на автопилот. Помощ от никъде.

А, и каква помощ може да очакваме от държавата, в която управляващите помежду си се обвиняват, че върлува военна хунта по Българското Черноморие (а, може би и по цялата страна), и че се изпращат шпиц-команди да раздават правосъдие?! Сега на дневен ред е да се „оберат“ парите на българите, после здравето им, а накрая, ако е останал някой, ще дойдат и за него – да се разправят физически.

Но, в една демократична страна – член на Европейския съюз – да се говори за военна хунта и шпиц-команда, категорично означава, че демокрацията, ако въобще я има, е в сериозна опасност, и много скоро ще останем без никакви граждански права, за което вече алармирахме и наши членове проведоха гладна стачка.

Вече няма доверие в управляващите, та камо ли в КФН, и какво ли би се случило, ако след като няма никакъв контрол гръмне още някое застрахователно дружество, пенсионен фонд или не дай Боже, банка?! То е ясно какво ще се случи – българина за пореден път ще пие една студена вода. Е, все пак му остава да се жалва на Арменския поп.

От всички изброени по-горе увеличения на цени, срещу 50-те лева, с които се хвали Българския Премиер, че е увеличил заплатите от началото на годината, разходите които прави българина всеки месец вече са три пъти повече.

Отвратителното е, че поредния обир на българина се извършва с безразличието на управляващите и бездействието на контролни органи, за които българския данъкоплатец плаща солидни данъци, за да ги издържа с огромни петцифрени заплати, за да работят против интересите на българския народ.

За пореден път излиза големия въпрос – докога българина ще се прави, че не вижда какво се случва и докога ще търпи алчността и беззаконието?! Не е ли време да излезем на улицата да си потърсим правата и да променим живота си?!

Българино, не забрявяй, че имаш права и всичко зависи от теб! Или, както е казал Остап Бендер „Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се.“

В края на този месец НС „Защита“ свиква Национален синдикален съвет, на който ще бъде обсъдена и ситуацията в страната и с оглед на това, че вече наистина търпението ни е изчерпано, очакваме да вземем решение през м.септември да организираме масови протестни действия в страната, в които ще приканим и очакваме да се включат всички български граждани.

Крайно време е да бъде поискано:

  1. Драстично увеличение на доходите – заплати и пенсии;
  2. Държавата да си влезе в ролята и да се намеси и да спре спекулативното увеличение на цените изброени по-горе;
  3. .…………………………………………………………
  4. .…………………………………………………………

„Дойде време, ставайте,

от сън се събуждайте…“

                       Добри Чинтулов