Поредната гладна стачка! Избрана

Поредният работодател се опитва безнаказано да си разчиства сметки и безпричинно и незаконно да уволнява неудобни работещи!

Потресаващото е, че това се случва отново в държавно учреждение!

Във Висше училище по телекомуникации и пощи ректора проф.дтн инж.Димитър Радев, освен че умишлено бави и протаква във времето започналите преговори за сключване на КТД, си позволява с незаконосъобразни средства и методи да се саморазправя и да си разчиства сметки със служители, които дръзват, съвестно и стриктно изпълнявайки служебните си задължения, да показват нередностите, нарушенията, лошото управление на висшето училище.

За проблема информираме Премиера и Министъра на образованието.

Припомняме, че наскоро приключилата гладна стачка на служители от „Български пощи“ започна против нарушаването на основни права и свободи и отнемането на възнаграждения и придобивки.

Натискът и репресиите идвършвани от работодателя бяха в „отговор“ на постоянните искания от представителите на НС „Защита“ за увеличение на основните заплати, подобряване на условията на труд, осигуряване на работно облекло.

Тогава алармирахме и Премиера и медии, че погазването и лишаването от основни човешки права, особено в държавни и общински предприятия и учреждения, е всъщност национален проблем, но се опитаха да изопачат, че било „грешка в системата“.

Явно това управление толерира разпокъсването на държавата на феодални владения, където работодатели-феодали си мислят, че предприятия, учреждания са техни собствени владения и могат да си експлоатират безнаказано работещите като роби.

Но, както и тогава заявихме, ние сме категорични, че няма да допуснем подобна гавра с правата и свободите на хората.

За съжаление, и министъра на образованието се оказва поредния министър, който безотговорно мълчи и не отговаря на поставените му проблеми. Премиерът пък, очевидно е много ангажиран с поредния цирк, който се разиграва в държавата, в който група циркаджии се упражняват на гърба на народа.

Затова, невиждайки никакъв друг изход или начин за решаване на проблемите, поредния работещ предприема крайната, отчаяна мярка – обявяване на гладна стачка против гаврата на арогантен работодател с основни човешки и граждански права!

От 10.09.2018г. поредния уволнен за назидание работещ - Нели Велинова от Висше училище по телекомуникации и пощи – започва безсрочна гладна стачка пред Министерски съвет и Министерство на образованието. Въпреки сериозните си здравословни проблеми, г-жа Велинова е категорична, че ще продължи гладната си стачка до окончателното решаване на проблема и изпълнение на исканията й – отмяна на незаконното й уволнение и възстановяването й на работа, прекратяване на саморазправата с „неудобни“ служители, които дръзнат да се противопоставят на работодател!

И за този проблем отново ще потърсим съдействието на Омбудсмана на Република България, ще информираме всички медии, защото продължаваме да твърдим, че това не е локален проблем, това е национален проблем!

Към гладната стачка на Нели Велинова заявяват готовност да се присъединят и още служители от висшето училище, а също и други уволнени за назидание преподаватели, които вече водят дела за незаконосъобразните си уволнения.

Ще я подкрепим и ние, защото, повтаряме – проблема е национален!

В Българската държава, която би трябвало да се управлява демократично, а не тоталитарно, в държавни предприятия и учреждения, се допуска гавра и лишаване от основни права и свободи, саморазправа и репресии, безчинства и издевателства над работещи, които отстояват правата си и се противопоставят на лошо управление, нарушения и беззаконие! А, управляващите бездействат и мълчат!

Този краен и отчаян протест на г-жа Велинова, наистина има голяма вероятност да се превърне в мащабен национален протест с непредвидими последици!