Апокалипсис за Перник! Избрана

Гарантирано от ГЕРБ и кмет „опозиционер“!

 

Думата „апокалипсис” идва от гръцката дума apocalupsis, която означава „откриване, разкриване, което е библейският й смисъл.

Но, както казва бившият Генерален секретар на ООН Хавиер Перес де Куеляр „Днес Апокалипсисът не е просто библейски израз, но е една много реална възможност“, и реална заплаха, каквато е днес за Перник.

Въпросът е дали да се страхуваме от него или да го очакваме с надежда.

Нека започнем с надеждите според библейския й смсъл.

Когато бяха обещани едни 32 млн.лв. за инвестиции във водния сектор в Перник, които незнайно къде потънаха, Лилето Павлова, бивш министър и настоящ виден банкер, при стартирането на проекта обеща: „На Перник ще му върви като по вода“.

Това си е жива надежда.

Девизът на бившата пернишка кметица, която 4 години престояваше незнайно по каква причина, също беше много надежден -  „Работа, работа, работа“ и пак работа.

Толкова много работа, че както казва шопа „Залудо работи, залудо не стой“, вече прозвуча като „Язовир източвай, без работа не стой.“

Като добавим девиза  на новия кмет „опозиционер“ – „Бърз икономически растеж за Перник“, всичко това посрещаме с „надежда, упование и любов“.

Но това е според библейския израз на думата Апокалипсис.

Едно са лъжите и празните приказки и обещания на българските политици, друга е реалността.

И сега – каквато е реалността.

След безотговорното и престъпно управление на редица институции и хората, които ги управляват, реално язовир „Студена“ е празен. Реално вода няма. Реално и скоро вода няма да има. Реално ще се сбъднат опасенията ни, описани в Декларацията от преди три седмици, че водната криза ще доведе до икономическа криза. И след като икономиката не работи, изправени сме и пред социална криза. Потвърди го и един от директорите на Стомана – Перник в медиите – ако няма вода, завода ще изнесе бизнеса си извън България. След като изнесат бизнеса извън България, въпроса е какво ще се случи с тези 1500 работещи?!  

Като прибавим, че ще спрат работа и другите 20 фирми, които работят на територията на „Стомана Индъстри“, потърпевшите стават 3000 хиляди. Като прибавим, че вече затварят магазини, кафенета, ресторанти, затварят се детски градини, реално най-лошите неща за Перник се случват.

Е сега кмета „опозиционер“ да разясни неговия девиз за бърз икономически растеж. След като икономиката е спряла, Перник е замрял, това икономически растеж ли е, или икономическа катастрофа.

Кризата от ГЕРБ е гарантирана.

Но къде спа опозицията, водена тогава от въпросния кмет, та допуснаха това да се случи?

Или всички виновни вкупом очакваха Господ да им е на помощ (въпреки че нито един не вярва в него). И единствено ги интересуваше партийната субсидия, която се оказа обединител на нацията. На партийната нация, обаче.

Още по-лошо е, че тези, които причиниха кризата, са още на постовете си. И въпреки гръмките обещания за отпускане на помощи за милиони левове, ситуацията се влошава.

Официално от министерствата (МОСВ и МРРБ) казват, и е разпространено в медиите, че вода за януари и февруари за индустрията няма да има.

Няма да важи библейското значение за надежда, а за реалността, за катастрофата пред която е изправен Перник. А както се очертава – за цялата страна.

След като тези хора не могат да гарантират вода, храна, работа на хората, редно е да им се потърси отговорност.

Ние сме ги избирали да ни предпазват от кризи, а не да ни вкарват в кризи.

Затова и на първия протест на 29.12.2019г., организиран от ИК „Спаси Перник“ и подкрепен от НС „Защита“, хората поискаха виновниците за бедственото положение на Перник да си ходят и да им бъде потърсена съдебна отговорност.

За съжаление, две седмици по-късно, виновниците са си още по постовете и нямат намерение да си ходят, и продължават да ни обещават „светло бъдеще“.

Затова на 11.01.2020г. перничани излизат за пореден път на протест – мирен и цивилизован, на който отново настояват виновниците за кризата да си тръгнат и да понесат своята отговорност.

Обръщаме внимание, че търпението на перничани е изчерпано, и ако не бъдат изпълнени техните искания, следващия протест ще бъде в София.

Тогава вече, явно ще бъдат поискани оставките на само на тези 5-6 виновници за бедстващия Перник, а и на тези, които продължават да ги подкрепят в този геноцид, който се извършва над български граждани.

И тогава ще трябва всички вкупом да си поемат отговорността за безхаберието и бездействието си.