Петролната мафия граби безмилостно българина! Избрана

Правителството мълчи!

Цената на петрола на борсата се срива непрекъснато, като дори в един период от време стигна и до 0 $ за барел, като производителите подаряваха петрола на търговците.

В цяла Европа цените на горивата отбелязаха сериозно понижение, само в България цената падна едва с 5 ст./литър.

Като изключим периода, в който производителите подаряваха петрола, в момента цената му на борсата е между 12 $ и 15 $ за барел, което е пет пъти по-ниска цена от тази от началото на годината.

Непрекъснато сигнализираме правителството да предприеме спешни мерки срещу вихрещата се спекула и бяхме насрочили дата за протест, който бе отменен заради обявеното извънредно положение в страната във връзка с COVID 19.

Надявахме се, търговците да проявят малко съвест, особено в настоящата тежка ситуация в страната когато стотици хиляди българи останаха без работа и доходи, и ще предложат някакви нормални цени, подчинени на нормална икономическа логика. По този начин можеха да помогнат на българите да преживеят по-леко бедственото положение, но това не се случи.

За съжаление, въпреки демонстрираната голяма загриженост на правителството за гражданите и бизнеса, не бяха предприети никакви действия за преустановяване на спекулата с цените на горивата. Акция да търси картели предприема Главния Прокурор. Свидетели сме на редица подобни акции и в миналото, като месеци наред се търсеха картели, накрая се оказваше, че няма такива, а през това време се съдираше и последната кожа на народа.

Ние искаме цените на горивата в България да следват някаква нормална икономическа логика и да е в нормални стойности.

Явно правителството „толерира“ спекулата, защото така си пълни и без това продънения бюджет, но никой не мисли за бюджета на българина. Видно, от всички мерки, които сега се приемат, е че отново целта е тежестта на кризата да бъде изнесена от българските граждани и бизнеса. С тези икономически мерки, нито подпомага бизнеса, нито оказва директна помощ на българите, както го направиха редица Европейски държави за справяне с икономическите последици от кризата с COVID 19, но и не желае да се противопостави на спекулата.

Не можем да продължим повече да търпим да ни мародерстват и ако цените не спаднат до предстоящите празници, не ни остава нищо друго освен след 13.05.2020г. да подновим отново протестите.

Публикуваме поредното си писмо против спекулата с цените на горивата тук.