Протест против ниски доходи, експлоатация и поробване на трудещите се в България Избрана

             Уважаеми дами и господа,

            Както вече Ви информирахме, правителството направи предложение за изменение на Кодекса на труда. Предложението бе подложено на т.нар. „обществено“ обсъждане, като не бе зачетено нито едно мнение в интерес на работещите, и на практика мина на първо четене в парламента, не без съгласието на казионните синдикати.

            Направените предложения за промени на първо четене бяха подкрепени както от управляващите, така и от опозицията.

            Явно е, че и управляващи и опозиция са работодатели, работят за себе си и олигархията и изцяло против интересите на българските трудещи се.

            Очевидно целта, чрез направените промени в КТ, е да ни поробят и да им работим 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината при най-лоши условия на труд и най-ниски заплати в цяла Европа.

            Надяваме се депутатите да проявят разум и да не приемат на второ четене увеличаване на допустимия от закона извънреден труд, увеличаване на периода за сумирано изчисляване на работното време и „задължителни присъединителни вноски“ за точно определени казионни синдикални организации, които подкрепят безрезервно не само това, а всяко едно правителство.  

            Поради тази причина НС „Защита“ казва „НЕ на експлоатацията и робството!“ и организира протест на 27.10.2020г. от 11,00 часа пред Народното събрание, за да изкажем нашето недоволство  и да ги принудим този законопроект да бъде отхвърлен. Ако гласът ни не бъде чут – е време да ги накажем и да поискаме разпускане на Парламента, защото са срам и позор за България.

            А що се отнася до Правителството, за цялостното му „творчество“, сме му поискали оставката още преди две години.