Меси или Месия?!...Туй е въпросът! Избрана

Светът е футбол! Световното първенство е в разгара си. Целият свят е настроен на футболна вълна. Включително и българските политици.

Както е прието да се казва българите най-много разбират от футбол и политика и именно заради това сме една от „водещите“ нации в света, както във футбола, така и в политиката.

Няма как и ГЕРБ да не подхванат футболната тема при наличието на толкова голям ресурс от видни футболисти в партията, особено единия - видния Бистришки тигър.

Именно той изпрати малките тигърчета по студия на национални медии да правят паралелна връзка между политиката и футбола. Първият от тях бе небезизвестния бивш министър Влади, който явно още не се е отърсил от пернишкото земетресение (явно още не му се отразява добре!), и при толкова кризи в момента в страната ни, включително вече и политическа от 2 години насам, на въпроса има ли ГЕРБ номинация за министър-председател, човека сподели чистосърдечно, че си имаме Меси и не му трябва Ди Мария.

Убедени сме, че Горанов не знае кой е Ди Мария, както повечето хора, които не се интересуват от футбол.

Това е съотборник на Меси и двамата са от аржентинския национален отбор по футбол.

Т.е., според Горанов не ни трябва друг след като си имаме Меси- най-можещия, най-знаещия, най-подготвения, не само в България, но и в цяла Европа, който единствен е в състояние да ни изведе от всички кризи, които са ни връхлетели.

Но си стои въпросът дали заради същите лица не сме във въпросните кризи?! И защо допуснаха да се стигне до тук – сега да търсим Меси да ни изважда от тях?!

Вече на всички българи трябва да е ясно защо президента Радев забави повече от два месеца връчването на мандата за съставяне на правителство. Защото и Меси и Ди Мария са ангажирани със световното първенство по футбол и нямат време да прескочат до България и да оглавят новото правителство.

За наше съжаление и за щастие аржентинско Меси и Ди Мария продължават с участието си в Световното първенство по футбол и водят Аржентина напред.

Поради това, че все още не е приключило Световното първенство по футбол, а търпението на Президента се изчерпа, той връчи Мандата на Бистришките тигри и при отсъствието на Меси и Ди Мария, те избраха Ди Габровски. Професор, човек от народа, с над 15 хиляди операции, но за съжаление не е бил футболист. Сега обаче ще ни вади от всякакви кризи – политическа, енергийна, икономическа, социална, мигрантска, демографска и пр., включително и футболна.

Без да си дават сметка, тези които го предлагат, че все още освен територия, в каквато се опитват да ни превърнат, България е и Държава, не Клиника.

Поради тази причина явно Първият мандат няма да мине. Но е голяма вероятността в Третия мандат, когато сложат начело на правителството някой професор от Психиатричната клиника на 4-ти километър и да успеят на приспят напълно българския народ и мандата ще бъде осъществен.

И това е напълно вероятно да се случи, защото явно към Тигъра от Бистрица ще се присъединят Соколи и Генерали, както и Тигрицата от Бузлуджа. А тя, само и само да е във властта, е готова да „разкъса“ всеки, даже да се съюзи и с Дявола, както казват от „Промяната“.

И явно не Меси, а ще намерим своя Месия!

Може би това искаше да каже Горанов – България си има не просто Меси, а своя Месия!

Той прояви известна скромност в изказването си. Но си направиха поредната гавра с българския народ.

Българския народ може лесно да се лъже, манипулира, бързо да забравя, но въпросът сега е кога ще излъжат Марк Рюте?!...

За съжаление, към него се присъединяват и други „неверници“…