Джурасик парк във Видинската болница Избрана

        Хлебарки, мишки, плъхове, и таласъми, а през лятото змии и гущери, бродят из видинската болница.

        Поне такъв красив сериал, по български вариант, виждаме че от няколко дни се върти по българските медии.

       От години алармираме за трагичната ситуация в болницата във Видин. Но явно това си е естествен резултат от безхаберието на български управляващи, които толерират също такива безхаберни директори по болници и центрове за спешна помощ.

     Въпросът е дали българския данъкоплатец заслужава такова здравеопазване, което му струва над 10млрд.лв., които потъват незнайно в кои джобове на здравната мафия.

       В медиите ръководството на болницата, което е с голям принос да виждаме подобни гледки, започва с уклончиви оправдания, че няма как да се докаже, че тези ужасяващи кадри са именно от Видинската болница. И е прав. След като управляващите търпят подобни гледки в български лечебни заведения. Нормално е човек да си зададе въпроса дали такава е и ситуацията в министерство на здравеопазването, та даже и на „Дондуков“ 1 и на „Дондуков“ 2?!

         Споменаваме „Дондуков“ 1, защото само преди една година Президента посети предизборно Видинската болница, но явно му е харесала подобна екзотична гледка и по плана за възстановяване и устойчивост смята да я доразвие, но се чакат още средства.

         Явно подобни гледки им харесват и на хората от „Дондуков“ 2, защото не би могло да са по-различни от онези на „Дондуков“ 1, от където ги изпращат.

         Но поради тяхното безхаберно управление, на практика населението на Видин и областта не само че е лишено от здравеопазване. Здравето и животът им са поставени в риск, само с влизането им в болницата.

         Унесени в политически игри, лъжи и обещания, нито от Парламент, нито от „Дондуков“ 1, нито от „Дондуков“ 2 е налична адекватна реакция.

         При това положение не е изключено от водите на Дунав да изскочи и Кинг Конг. Но според мнението жители от Видин той от доста време вилнее из града.

         Очакваме само да се появи и стадо динозаври и да пристигне екипа на Стивън Спилбърг да заснеме поредния си филм на ужасите. Този път филма на ужасите ще бъде от България, и по-точно от Видин. Да се надяваме, че част от приходите от филма Спилбърг ще дари на видинската болница, защото тя май в последно време живее само от дарения.

         До кога министерство на здравеопазването ще продължава да толерира подобни абсурди, не е ясно. Какво ли се промени от посещението на министъра на здравеопазването във Видин?! Можеше да си коментира липсата на лекарства и от кабинета в София, или пък трябваше да влезе в една Видинска аптека, за да установи, че липсват лекарства?!

         За най-голямо съжаление, заради нехайството на управляващите, подобни зловещи гледки могат да се видят в десетки държавни и общински лечебни заведения в страната. И ако българския народ продължава да приема за нормални подобни ужасяващи кадри, скоро ще дойде време или да плаща непосилна цена за здравето си на частни болници, или ще ходи да се лекува в чужбина. И не само Видинската болница, Държавата ще заприлича на истински Джурасик парк.

         Но пък, по-добре екзотични животни, отколкото екзотични политици. С първите е по-възможно да се разбереш, отколкото с управляващите.