КНСБ и „Подкрепа“ подготвят погребението на „Български пощи“ Избрана

              Стига сте лъгали бе, казионери!

        

         Само ден, след като Главния Изпълнителен директор на „Български пощи“ изрази в специално благодарствено писмо поздравленията си за прекрасния социален диалог с двата казионни синдиката, те обявиха стачна готовност и настояха за увеличение на заплатите във вече фалиралото дружество със стотици милиони лева задължения.

         Обявиха му стачка, защото са му сърдити, че благодарственото писмо не е пълно и изчерпателно и не е добавил, че съгласно чл.111 от КТД предоставяните им години наред 60 хил.лв., за да си мълчат за разграбването на дружеството ще продължат да ги получават. А за да могат спокойно да си ги харчат по луксозни курорти и хотели почти фалиралото дружество подсигурява на казионните синдикални лидери 36 дни допълнителен платен годишен отпуск.

         И всичко това на гърба на нищо неподозиращите 9000 души работещи – лъгани, манипулирани и строящи години наред светлия български комунизъм в „Български пощи“.

         Според казионните синдикалисти стачката ще доведе до преустановяване на работа на пощенските станции и на предоставянето на пощенските услуги. Забравяйки, че именно благодарение на тяхното бездействие и съучастие с работодателя работата отдавна е преустановена, след като пазарния дял на дружеството е вече 0%.

         На всички е ясно, че с обявяването на тази стачка на умряло куче нож вадят и ще погребат окончателно „Български пощи“. Но всъщност никаква стачка не са обявявали, нито има стачен комитет, нито са водени преговори по ЗУКТС. Само хвърлят кьорфишеци и лъжат хората.

         Бихме им препоръчали да забавят провеждането на стачката и да се порадват на изградения от тях комунизъм, който изградиха съвместно с редица бивши министри и директори, на който комунизъм би завидял и Бай Тошо. Защото отдавна работещите в „Български пощи“ си ходят на работа за удоволствие.

         Да припомним, обаче, че няма безплатен обяд и за това удоволствие хиляди работещи ще платят висока цена.

         А същевременно казионните синдикалисти ще им харчат разточително натрупаният членски внос по луксозни хотели и курорти и ще набелязват поредната жертва.

         Интересно защо след като изпратихме потресаващата информация за фалита на държавното дружество до всички национални медии и правителство всички те мълчат. Ще чакат фалита?!

         Дали пък и медии и казионни синдикалисти не са част от Плана за устойчива ликвидация на „Български пощи“?!

         Що се отнася до увеличението на основните заплати в дружеството и до родилните мъки и тежки преговори, това е поредната лъжа. Защото в последните години, както и сега, увеличението на основните заплати е заради увеличението на минималната работна заплата за страната.

         Доста съмнително са „мъките“ с, които са успели да убедят министъра за увеличение на заплатите от 01.06.2023г. и дали това ще бъде изпълнено, защото според думите на ГИД, заради тежкото състояние на дружеството, на „Български пощи“ оставят няколко месеца живот.

         Тук възниква въпроса, защо години наред се трупаха огромни задължения и казионните синдикати мълчаха, а сега са надали този вой, което е поредната манипулация.

         Стига сте лъгали, а си поемете вината за тежкото състояние на „Български пощи“, до което го докарахте заедно с предишните ръководства!